[回帶西] 香港歷史上最勇武抗爭嘅一天,係1118,全城救理大的一天,自己諗清楚係咪因為區選/食黃店搞到冇人上街

428 回覆
1162 Like 32 Dislike
Push
究極全力勇武乎?(參考全力超級賽亞人)
我地香港人從來冇輸過,覺得輸左嘅得藍屍同死死熱狗食屎啦分化撚

1. 全球制裁中共,連歐盟都跟隊
2. 香港失去人民幣離岸港作用
3. 台灣蔡英文選舉大勝
4. 逼到中共押後立法會選舉
5. 區議會選舉創下歷史奇蹟
6. 逼到中共立國安法
7. 成功建立黃色食野圈
8. 拎埋BNO 5+1方案可以移民
9. 港共官員被制裁
10. 二百萬人上街畫面好靚

唔明班放負撚成日係度話失敗D咩
係有手足被捕送中,用國安法無限期還押
不過最多都係10比1啫,我地仲係大勝緊
樓主個 post 出現緊:

五毛選擇性回覆激化矛盾,阻止正確資訊傳播

上述兩類 POST 主要會見到 五毛見逢插針式進行分化,以下係幾個五毛既特徵:

1. 五毛會選擇性回覆,唔會回覆理性討論既內容,只會回覆進一步激化既內容,一方面激化雙方,另一方面令正確及有效既資訊無法保留同傳播。

2. 承上,由於大部份用戶會跳去睇最後回覆而唔會爬文,所以佢地會瘋狂搶 Last reply,令其它不知情既 user 覺得雙方結論已經被歸納成某一方,有時結論更可以係完全唔關事或只針對攻擊某人。(例如:香港人抵死、香港人好自私、香港人好仆街、都係 XXX 衰、因為 35+、XXX 無樣野岩。。。。 等等)

3. 幾個五毛會持續鬧交/反諷推 POST,直到其它真心既用戶入黎就夠熱度熱門,同時會基於 1 同 2 既需要去選擇性回覆。
咁啱上個禮拜我俾老婆發現偷食屌尻我,我都係咁樣答佢,人心唔是屌返黎的
0ush
又殖入可以移民 放棄手足 既思想,你都幾賤格,唔怪得入五毛 list
仲有講下黃色經濟圈 黃色經濟圈應該初見於19年9月 美心太子婆係黃色經濟圈意念嘅導火線 後來十月已經有拓展至各行各業嘅想法 例如黃色金融圈 但可惜有意義嘅討論大致停滯喺肺炎前夕 結果係欠缺理論 發展停滯不前 大家有必要再認真討論
pin this please
呢個post真係出現咗幾隻5毛
提醒下其他巴打絲打都好
你張「五毛」list咪又係分化,恆屍 power巴 椰子巴邊忽五毛
真係好撚野,屌鳩你地前年唔撚捨得三罷,就同我講現在罷工有乜撚用

仲要講罷工有乜用按你地嘅講法,現在偭甸果班都真係on9黎,連續罷工,影響埋自己生活又要去送死。學下香港咁,假日先出黎示威,平日番工要緊麻!再唔係㜬好六四果d每日一次,又唔駛死人,過左三十年後就算移民都仲可以鳩叫自己無忘初衷抗爭三十年。一定要上街先爭取到民主嫁咩!Be water 麻!攪下民主經濟圈都可以係革命人民打撚得贏軍隊咩?何必送死咁傻?識時務者為俊傑都唔識,be water!留有用之軀。個細路被人射死左都已係改變唔到嘅事實,就好似香港咁死左咁多冇可疑、上街就救得番佢地咩番去出post喇!

哩兩日睇到周庭同傑斯嘅報道真係好撚憤怒💢

有邊間黃店好食可推介下?去食多兩餐支持吓個抗爭先
邊句有放棄手足
嗰個為歡幾何真係有太明顯
咪話1111三罷咗囉
三罷目的想香港停擺
宜家香港都聽擺咗成年囉
呢個moment再三罷有咩用姐?

你第二段開始鳩噏嗰啲我都冇眼睇啦
有條友講講下三罷
去到最尾加咗句

有邊間黃店好食可推介下?去食多兩餐支持吓個抗爭先

我見到真係
on9明顯到咁都有嘅
個問題係事實為何 個POST係有晒各大媒體報道嘅時間線 唔只apple 同bbc 而apple 比bbc 遲咗5個鐘 同時蘋果都唔係香港嘅媒體中最早報道 事實為何同蘋果嘅陋習無關 我喺抗爭前從來唔信蘋果 (有930新聞都係因為有線同now崩壞 而衍生 有得揀我當然揀有線同now
由佢講真心冇說服力
We never forget
Never forgive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞