[回帶西] 香港歷史上最勇武抗爭嘅一天,係1118,全城救理大的一天,自己諗清楚係咪因為區選/食黃店搞到冇人上街

428 回覆
1162 Like 32 Dislike
走唔係問題,最緊要他日有錢出錢有力出力。
以色列建國係因為猶太人相信迦南就係到。

就算人走咗,但要記住自己總會返到恩許之地。
你知唔你你所謂救走咗果啲有幾多事後俾狗咬走
中大狗自己縮
示威者心雄左
覺得守得過

同意 當時唔係只有我嘅連登咁講 但佢地咁堅決 當時都成日講尊重前線決定 榮耀全歸前線手足 所以我都冇講好多 唔少同我同一想法嘅巴絲打屌得仲勁 但我自己就含淚收聲
呢個真係重要 post,有班契弟成日衝出黎話乜乜無人香港人垃圾抵死,以為一人一句老屈就可以改變歷史
走就走啦去做外國人,正正經經搵份工,咪撚走咗又掛住香港人個名乞食籌旗,招搖撞騙啦仆街
完全認同
今年都2021啦
仲拎返宜前啲野係咁屌都冇用
唔通真係個個都先知咩
仲有後來喺十一月尾 我見有幅相係理大前線噴漆留低 寫對唔住 累到場外嘅人 行事太魯莽 印證我喺聽到佢地話要守理大時嘅諗法 但都冇辦法
Ture
正正經經而私下有幫手嘅,又會唔會岀po今日又做咗件好事?
最後傳到返香港嘅得返的乞食po其實好正常 。
Sorry
得啦 明㗎啦 水人出去 依家搞到人地要坐政治監 係入邊受把,希望你係外國瞓得安好啦🙏
仲唔夠呀?你睇下阿攬炒巴幾撚受歡迎,單係出到呢條撚樣我已經覺得港豬死晒都係死有餘辜
仲有走佬路線曝光單野 當時喺連登有澄清 係BBC新聞爆咗先 apple 出之時已經係幾個鐘頭之後(唔知個POST仲搵唔搵得返 我發現有唔少POST被DEL) 你最多話BBC仆街 畢竟人地唔係香港人 唔同本港嘅記者有責任保護示威者(成件事係冇訪問)
澄乜尻野清姐,蘋果篤灰係佢地傳統黎嘛,由報路線到影爬渠到舊年捉手無口罩到上兩個禮拜仲篤緊食肆,你就知佢地果日無篤過會身痕啦,體諒下啦
大家都明呢個道理嘅
不過點覆佢地佢都會有位屌架啦
要佢地收皮嘅方法都係唔理佢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞