〈SHINee討論區〉(5) 唔好打俾我呀!Don7t call me!

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
的確有新飯係唔知閃係五個人
亦都有人以為泰民一直係sperm嘅成員
而唔知泰民其實係SHINee嘅成員
覺得好奇怪點解SHINee會有泰民出現

點都好 閃閃點樣都會係五個人
一開始真係好難接受 有一段時間都特登唔想去接觸同閃有關嘅事
但睇到佢哋好努力想遵守同SW嘅約定
又東蛋又10周年album
就覺得佢哋都咁比心機 我都要盡力支持佢哋
閃同SW經歷過咁多事依然不離不棄
真係好難得
好多謝佢哋選擇繼續做SHINee
好感激我仲可以做SW
老實講當年追閃嘅情感好單一,唔需要諗太多野,一味追就係
雖然當年嘅我仲想象到過左十年後可以繼續追閃,但完全想象唔到,依家追個星嘅情感都可以複雜左咁多 可能呢啲就係所謂嘅成長

但經歷左咁多野,不知不覺發現,原來閃喺我,你,或者每一個人嘅心裏面都有相當嘅分量

當中情感可能只限老飯,新飯未必感受到,甚至可能都會好似片中嘅小朋友咁問起呢個問題

如果我地選擇陪閃走下去,都要識得答呢條問題,重點令佢地知道,喺每一個人嘅心裏面包括閃閃,SHINee永遠都係5個人💚
法國你地D CM已經打晒大家GE心聲

屌我零秒爆喊
啱啱鼓起勇氣睇曬全段,喊死我了
親打曬我想講既野同感啊
我當初係珍基+二哥本命
佢出事個陣我係外國exchange緊...好明白key個陣既感受真係好似屋企人出事咁唔開心左好耐,睇東蛋又喊睇6輯cb又心痛
但係佢地四個都好堅強決定要繼續守護SHINee呢個名,用左兩年幾時間感受到佢地釋懷左唔少,我都覺得無謂時常獨自悲傷,要開心同佢地一齊行,開心咁7輯cb
不過今晚呢短短十幾分鐘既片真係頂唔緊睇黎要喊下懷緬下聽日先可以開心睇stage同一位候補
睇埋段文字 即刻滴淚
珍基真係 心痛了
我都係 好想請假追綜藝
允浩話SHINee 係佢俾得最少comment 嘅一隊
因為做得太好
下面有個comment我幾同意︰
"Idk why but i feel kind of relieved when shinee talks about jonghyun, they're the only one i trust to talk about him"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞