🙁 而家啲 90 後連坐車既禮儀都唔識!

332 回覆
63 Like 451 Dislike
我以前都唔識 有老一輩提起我先知

利申 90後 有揸車 真心唔mind 我比較mind佢上落車唔好hi花車門
咁當然女朋友會想佢坐副駕

呢個所謂既禮儀我一直都好質疑
其實都係要面姐?係咪真係咁重要

你講咩啊
所有禮儀都係俾面對方、尊重對方嘅意思啦
social norms你係可以覺得唔重要 唔跟
但就會被排斥於群體之外
廢是煩 block多個
假膠po以為好幽默咁
你講左人地肯定識嫁
又無表態下人地撚知咩

利申: 90後 完全唔撚知
你老豆老母老師會教你呢啲禮儀嫁咩
如果係一個人嘅話仲坐後面就抵屌

多人嘅話趁其他人落車時同司機講聲不如坐返前面有咩問題?

咁司機話唔洗嘅咪冇問題

其實多人坐嘅應該係俾最遲落嘅坐前面
前提係要其他人都醒水
唔知個啲係咪屋企連車都無既死窮撚
屌你老母上面話咩行動不便點算啲撚樣出左鳩毛未
低質到一個點 戇撚鳩
樓主個情況係 個90後唔識自動補位

但真心咁都要屌?

如果開頭得一條友 佢又唔坐車頭就話姐
又長知識了....
我24歲仔依家先知!不過好彩一直坐順風車都係前排!
咁你唔叫落車先嗰d坐後面....
抱殘守缺
餐桌禮儀都話符合美感
呢樣真係同封建帝制一樣既古舊餘毒
停一停車呀,我想坐返前面

唔可以停 要爬上前座先係正確禮儀
本身2個人,咁坐前是常識
本身n咁多人,如果前面個人落先要特登補位就多此一舉,咁都介意會唔會小氣左d
先唔好理篇野loop左幾多次
就咁睇呢個post真係好多小學雞 出黎社會做野呢d基本知識黎
假膠
好多小學雞以為樓主假膠
但樓主講緊既係事實
樓主返咩
懷疑我識你
如果一直都坐後面,又剩返唔遠既路程。我就覺得真係冇需要專登坐返前面既。
一開始成架車得你1個,一黎就坐後面就話o者
葵興去上葵咁短路程,咁執著做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞