對YouTuber 托哥 Torres 好失望

598 回覆
3639 Like 99 Dislike
知佢藍已經冇睇好撚耐
奶共狗仲睇黎做乜
佢條女咪之前好撚煩個個 你G唔G
下?佢藍咖嘛,有乜出奇?
但個國字無G音係真係錯
我淨係睇過有人叫佢托也哥嗰段片
條友藍架
19年已經unfollow咗啦屌
藍絲youtuber 都好睇
條友係語言學 phd 畢業?佢有咩專業資格可以話人地對與錯?
條友嘅專業資格係藍屍
屌佢老母托哥
攞香港人光環又唔會適當時候出聲 剩係掛住用女朋友 expat 同鬼佬玩做gimmick 好似活喺平行時空咁
自己啲accent其實一啲都唔好聽 想chok british又chok到奇奇怪怪 都唔明點解仲有咁多人對佢咁有興趣

真係讀過英文就唔會亂笑人
一個view都唔好比佢賺,等佢早日死返上大陸拍片。
好似佢放左上抖音
其實好多讀音都係集非成是,慢慢變左主流,就好似廣東話咁。
為左test下佢,我開左條片畀我老婆睇,佢話呢條友如果去考dse,我老婆話好可能拎到5-5*左右,而且好多字收錄左兩至三個讀音。
題外話,講靠英文搵食,我老婆查字典查典籍可能多過佢每日食飯行路。
出到外國

先發現香港人係好中意捉人講錯同口音

另外,講嘢走音又係,我係台灣發現冇人笑,

諗諗下,講嘢走音的笑點其實係咩?
佢要sell佢啲language course 咋嘛

佢唔踩下你地英文差點引你地去上堂

再講 佢真心藍到發黑 咪撚睇啦
咪再睇依條傻閪啦
點解你會對你呢友有期望
個別字詞的發音只是發音的一部分
發音又只是說話能力的一部分
說話能力只是日常英語的一部分,又只是英文語文能力的一部分

憑什麼見微知著?
騙下中學雞而已,成年人不會相信這智障。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞