對YouTuber 托哥 Torres 好失望

598 回覆
3639 Like 99 Dislike
叫托狗就差唔多
其實係有白卡feel 現實用呢種思維同女仔溝通死撚硬
20幾歲都仲考?每年先考得個一次 讀唔成書就讀唔成㗎啦
咪係 雖然條女都係臭閪feel
但咁樣踩人哋國籍只會顯得唔成熟
真係好撚戇鳩
估唔到CityU嗰個英文咁勁
連登係咁 習慣就好
傻鳩挑戰人native speaker
哪來的自信
條友咁撚樣衰都唔慌係好人啦
想睇條友柒出國際
英文全世界都用
唔同地方有唔同發音好正常
香港廣東話同廣州話同唐人街廣東話都唔同啦
托狗自戀狂
托柒
個point係佢只不過鐘意講英文

唔係一個讀英文/語言學既人,其實搞個test去challenge啲native speaker已經係一件好撚唔合理既事,何況佢講英文都至少4成係港式口音

按佢玩法,掉番轉人地可以話佢乜撚都讀錯咁濟

見到有fd識佢就好似好威咁,我心唸呢啲垃圾就算啦
係就係讀錯 但係唔需要捉住人地一兩隻英文字 兼且剪到條片好似人哋好rude咁 其實佢仲冇禮貌
再講 托柒哥好明顯就知道多人讀錯women呢隻字所以先攞嚟做下gimmick 事實上根本no big deal 個鬼佬覺得佢哋無鳩聊先走咗去啦

其實同話莎士比亞錯grammar差唔多
呢條友有抖音㗎啵
我唔敢講啱定錯
只能夠話, 英文同中文廣東話一樣, 字典上面會有晒拼音寫明應該點讀, 但係啲字落到去社會大眾係唔係咁讀, 就另一件事
就好似上面有人提到, 如果你一定要跟字典拼音, 英國應該大部分人都唔識讀英文
另一樣野就係文法, 又係大把書寫明晒應該點組成句子, 但係現實啲人日常用會唔會跟足又係另一件事
好想睇佢柒出國際但又唔想影衰香港人個朵
真係好撚on9 明知條友藍到黑仲對佢有期望
你不如同我講你對淫賤月蛾有期望
Singlish 真心極品
個個字都識讀, 但自己讀無一個字識讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞