荃灣二手上車邊到好 (6)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
上個月睇過幾間覺得一期好過二期,一期係舊但感覺實淨d, 靚單位向南,二期 外牆好多有裂開, 靚單位向北。
轉左清潔公司。乾淨左
早排清左天井。罕見
岩岩睇成交爵仔成交左間30幾樓770萬
你呢排係咪冇睇樓
德大閣點睇,個則好似幾好
我覺得如果退左休,揀麗城係一流
要出出入入就不了,揀荃景花園好過
荃景咪又係要駁車
麗城反而多好多車直出市區 買野又方便
退休我會揀海濱 環境仲正過麗城
就黎1001, 又可以開多個新post
麗城仲要有好多紅van,基本上入親大西北嘅車都會經,其實唔差

如果荃景同麗城,我會寧願麗城
荃景係正愉景隔離, 行去黨鐵站都唔遠,15min 左右, 有少少露天, 大部分有瓦遮頭
海濱算2綫屋苑吧, 麗城係3綫地區
麗城出荃灣站都好快,有shuttle有小巴有巴士。樓下多巴士,出油尖旺同中上環都快。但始終呢區大單位為主,近年升得唔係好快。早年因為大部分荃灣樓過6球曾經追落後急升過,呢排又慢左落嚟。可能下次追落後會係荃灣三房過曬10球,一二線兩房全部過8球。呢區升值係比較被動。
15mins路程我諗大部份人都會選擇駁車
海濱交通仲差過麗城 去荃灣站部巴士又疏落又慢 唔係退休真係揀唔落手
行15mins 都唔遠
又係地鐵步行範圍
樓下搭39m/a啦仲行
我見朝朝都好多人行架喎
係咪山腳滿哂座上唔到車 搞到要焗行?

最尷尬就係呢啲行又遠搭車又太近既位
反而遠少少翠豐/麗城搭小巴5~10分鐘就到
唔塞車就係
聽講麗城條路朝朝都會塞

利申: 聽人講咋 only
以前住楊屋道時老婆送囡搭小巴入麗城返學 一星期塞足五日一係半山街地盤位 一係三期塞足十分鐘都試過
塞邊個位 迴旋處? 翠豐過左迴旋處唔塞啦掛
麗城其實15mins左右應該都行到去荃西(唔太肯定 海濱我行過得 見兩邊距離差唔多估出黎)
唔清楚,應該係入迴旋處呱

15 min 應該得既,日曬雨淋咁囉
咁講其實翠豐應該好好多 但相對翠豐又冇野買

不過其實價錢都反映左 麗城呎價真係好低
想住大啲既話呢個價位根本冇其他選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞