荃灣二手上車邊到好 (6)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
未必得
落平台,再轉
再落扶手電梯
分半至兩分鐘
新樓既就怕用料差 二手樓都會裝修架嘛
所以香港既業主係一定會揀租客
管理費貴呢
楊屋道新盤歸邊到🤔
我都係見親都話漏水 幾年樓但外牆就已經開始殘
你指映日灣?其實冇話一定係「三寶」之一,只係呢幾個都有D共通點,差唔多年份或者位置差唔多

after all其實都係AA用字
其實爵仔都係差唔多,由西鐵站去到環宇門口再沿永順街/馬頭霸道行,加埋都係十分鐘到
海天?唔夠$2/呎 利申 前租客
一落雨或者熱就收哂皮 由其香港愈黎愈熱 環乳同柏都係唔多入流
係架,爵仔宜家有天橋好少少,不過要行晒咁多個商場至少廿分鐘
映日
位置系工廠三寶
但尺價系荃西三寶
一d氣勢都冇
冇辦法佢開賣嘅時候
係樓市高峰期
發展商已經食曬個溢價
所以其實呎價係好貴
佢樓下個商場勁吉勁頹
個feel似用來開私補 腳甲鋪

可能變做花花草草平台會好少少 個屋苑名本身ok
唔係喎, 記得佢開第1張價單嘅時候, 報紙介紹話係筍價
公道啲講, 位置上佢係近遇害多過近工廠三寶 (近工廠三寶嗰棟係商業大廈)
海景應該無乜, 但係勝在密度唔高, 園景幾開揚
開賣呎價當時應該介乎工廠三寶與荃西三寶之間, 定位合理
有一點大家會忽略, 佢樓花期好短, 簽齊律師樓文件, 已經差不多入得伙
因此佢嘅即供折扣係少啲, 都好合理
嗰期開賣嘅新盤, 有啲樓花期去到2年幾3年, 買樓時連地基都未打好
如果你想用即供 plan攞盡折扣, 就會又要供樓, 又要交租 (如果本身無其他地方住), 維持3年, 會好辛苦, 唔係個個負擔到
如果計唔掂條數, 要用建期 plan, 放棄啲折扣, 條數就喺返到
哩度無人討論佢, 因為未夠3年印花稅期, 無人會放盤 (因為佢嘅樓花期短, 就算入咗伙,都無咁快夠3年)
荃西三寶, 樓花期好似大約2年, 所以入伙無耐已經有人開始放盤, 一夠期就簽約
同樣價錢,我會買萬景峯
隔離咁大個荃新天地,冇所謂啦
海之竟然唔係最尾
有冇清知道海之戀樓質素如何
某d單位好似都食到f1 d聲

睇返佢成交價
全部20k 以上
比人食溢價定荀自己判斷
利申:前年我有入飛
入伙時撞正肺炎, 無辦法㗎喎
到咗上面嘅商廈入伙, 唔會做唔起
嗰頭做唔起嘅場, eg 如心, 樂仔, 似乎都係業主自己嘅問題
環宇真係4分鐘去到荃西?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞