荃灣二手上車邊到好 (6)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
仲要細503
應該高層靚景
中原地產 - 網上搵樓 [買樓] 荃灣 - 樂悠居 高層

售: $780萬
實: 424呎($18,396/呎)
建: 591呎($13,197/呎)
2房

[物業編號: CND227]

[廣告日期: 2021-03-10]

http://hk.centanet.com/findproperty/detail/樂悠居_CND227?theme=buy

似係呢個?
呢幢野實係,高層50樓以上真係開揚,個價都好貴
廿幾樓以下望工廠,真係平幾十萬
其實工廠三寶全部都係
但樂仔01最誇張 你行過隔離個單位有機會已經賣平50萬
去爵仔呢口價都買到個高層多30/50尺單位
介唔介意講多少少?
即係樂仔嘅01室算係賣得比較好價? (樂仔每層有20伙?)
咁如果喺中/低層, 01室同其他單位嘅價錢會唔會有大分別?
因為睇咗你講, 我就走去睇平面圖, 22, 23, 01, 02 都係同一個方向, 邊啲唔會望到墳?
01高層望穿前面排工廠就有日落靚海景
係,一層20伙,分左底中高層電梯
平均20層樓有三部𨋢用
知唔知幾多樓以上先穿工廠望到海?

上年去睇樓嚟,特登去左45樓隔火層睇下風景座向

呢個方向係2/3/5/6室嗰面望出去
不外乎都係朋友介紹
正常40樓左右都過工廠天台
01/02 好過22/23
唔會比立坊擋得咁勁
22/23要50樓以上先過到立坊天台
icic, 因為我個 friend 睇緊工廠三寶, 主要target 兩房, 大路嘅資料都係佢話我知, 但係樓層坐向攻略, 佢一定無你哋咁熟
不過佢話計呎價, 立仲貴過爵 & 樂, 但真係搵唔到有乜嘢優點值咁嘅價錢, 所以暫不考慮立
佢話爵 & 樂嘅樓底睇落都似依家啲新樓 (即係大約3米咁上下?), 放普通的碌架床都有鬆動, 但暫時又未遇過有人好似新樓咁樣整訂製閣樓, 地台就見唔少
愉景新城2房加少少換環宇海灣2房,住新d,升值潛力會唔會大d??
有冇巴打睇緊荃豐荃昌個邊個AA同我講個邊依期啲價好硬,好搶手,加上本身少放售
可以諗下爵仔高層海景
其實冇乜分別
愉景新城,環宇都糸荃灣tier 2
起碼新3寶,升值潛力更大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞