荃灣二手上車邊到好 (6)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
19政府既野, 起咗再講啦
收爛地, 起十年, 車位業主都賺夠啦
3球一個車位收6k半租,自己諗,睇怕你有貨
本人沒有持有上述車位。
好似都可以接受
個場爆唔爆?使唔使排隊先有得泊月租
同埋係咪有plan會回收爛地
其實唔一定要揸車,只係本身有架車
然後見到荃西啲車位好貴,又供樓又養車好似好吃力
所以先考慮搵唔到平車位就賣
千祈唔好7m放呀,頂爛市
仲有映日灣
望路軌同天橋喎
仲要低層
我覺得一期望荃威山景好過佢
工廠三寶兩房都8球尾

議價空間收窄 爵悅庭高層減2萬沽 貴下層128萬
私樓成交
11:30 2021/02/10

荃灣區上月二手交投逾240宗成交,市場升溫下,議價空間收窄,爵悅庭一個高層戶減2萬元以878萬元沽出。美聯物業爵悅庭首席聯席區域經理姚偉明表示,爵悅庭南爵軒高層F室,實用面積526平方呎,業主放盤2個月,原開價880萬元,經議價後微減2萬元,以878萬元成交,實用呎價16,692元。資料顯示,同座同室低約20層單位,去年造價750萬元,雖然剛易手單位樓層夠高,惟可賣高128萬元。

原業主於2014年490萬元購入,持貨7年帳面獲利388萬元,單位升值79%。
灝景灣 盈翠望海景嘈到仆街, 24小時嘈唔停
船聲飛機聲
利申 住左青衣20幾年
荃灣升得唔錯
其實你咁講都有d誤導人,526個隻算細三房或大兩房,要自己間,正常兩房個隻45x-46x,價錢無可能穿到8球,一般7百頭都有,最高層都最多去到780左右
認同巴打526係當三房側啦

爵仔500呎下嗰D先係兩房,睇成交477呎兩房有間41樓成咗8球,已經係最高
下...我邊有誤導
高層526呎 同低層47x呎,個差別係窗枱位
其實都係間兩房先合理,間三房個廳會冇窗,如果廳要有窗就間出黎既房好細,所以先叫兩房

定係巴打住呢隻則?可以分享下呢種則點間三房會合理d ?
呢個價橫掂都係望墳 點解唔買環宇果邊 新咁多 又唔洗開廚
你岩,東南爵 極高層F都526呎只係比同柱 50樓冇左窗台轉落地玻璃幕牆 多20幾呎 室內可用面積 , 要間都係係間都2房,(呢隻單位唔係西北爵既52x呎間到細3房 )樓底有成3.4-3.5米特高。
呢隻單位樓底特高成3.5米, 落地玻璃空間感好強,間個閣樓都得,另外爵悅庭去到五十樓已望穿寰宇海灣最高水平線 ,何況呢幾層特色單位56樓 以上,其實已經高過晒寰宇海灣 個天台, 好開陽有佢既 selling point.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞