[A/I]Pokemon Duel/Co-master(EN/JP)戰棋類[6]夢夢忍蛙好無辜

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
如果棄黑白龍 用草劍 蜥蜴王 鋼劍 超鐵 夢夢 電電蟲 有冇得諗

你屈撚哂啦

唔屈
用黑白一見高攻棋或者手氣差就即刻報廢 但鋼劍又好難發揮

你有冇代歐A
除非中miss基本上代歐A唔會輸

中紫技都輸9成啦

除非對面金/藍
如果唔係係規則上冇輸

黑白龍邊有金藍
你中紫轉埋人地中唔到fly咪番bench囉
除非代歐中miss
或者對面overdrive再x attack仲要clvl招70輾過你招130
否則代歐係唔會比黑白龍out到game

水隊打黑白龍好痛苦
如果棄黑白龍 用草劍 蜥蜴王 鋼劍 超鐵 夢夢 電電蟲 有冇得諗

你屈撚哂啦

唔屈

你有冇代歐A

中紫技都輸9成啦

除非對面金/藍
如果唔係係規則上冇輸

黑白龍邊有金藍
除非代歐中miss
或者對面overdrive再x attack仲要clvl招70輾過你招130

水隊打黑白龍好痛苦

黑白龍打代歐同其他高攻棋都好痛苦
又要落Overdrive又要落攻卡 邊有咁多位

你屈撚哂啦

唔屈

你有冇代歐A

中紫技都輸9成啦

除非對面金/藍
如果唔係係規則上冇輸

黑白龍邊有金藍
除非代歐中miss

水隊打黑白龍好痛苦

水隊落兩隻manaphy?

你屈撚哂啦

唔屈

你有冇代歐A

中紫技都輸9成啦

除非對面金/藍
如果唔係係規則上冇輸

黑白龍邊有金藍
除非代歐中miss

水隊打黑白龍好痛苦

manaphy一隻夠比鯉魚龍輸出
問題係條鯉魚王度
黑白龍一定追住鯉魚王double chance out你game
保條鯉魚王一定係派隻冇咁勁嘅對黑白
有manaphy在場水系除咗企鵝同蓋歐卡外冇乜嘢係夠黑白龍打
預咗比人outgame
到進得條鯉魚王來就要回防
所以打黑白龍一開局set up預咗局守

唔屈

你有冇代歐A

中紫技都輸9成啦

除非對面金/藍
如果唔係係規則上冇輸

黑白龍邊有金藍
除非代歐中miss

水隊打黑白龍好痛苦

manaphy一隻夠比鯉魚龍輸出
問題係條鯉魚王度
黑白龍一定追住鯉魚王double chance out你game
保條鯉魚王一定係派隻冇咁勁嘅對黑白
有manaphy在場水系除咗企鵝同蓋歐卡外冇乜嘢係夠黑白龍打
預咗比人outgame
到進得條鯉魚王來就要回防
所以打黑白龍一開局set up預咗局守

你早啲送鯉魚王去自殺嘛
火猴
80變90
藍變接着的1回合mp+1 (所以只有對方回合之後自己回合有效)

水馬
特性減攻效果消失
劍增大 減miss

惡夢神
移動紫技可以選不移動
40那招改成 對方睡眠 對方所有相鄰轉白就睡 (因為特性 對方睡就氣絕)
70技增大

詛咒娃娃
詛咒改成只對對方放標記
兩招白交換 20升30

阿波梭魯
紫改成自己和相鄰全部詛咒
白70改成鐵面忍者那招 可以跟後場交換
30升40

黑暗鴉
10變金 增大 減miss

三頭龍 雙頭龍
特性加進化來的mp+1
加攻效果加上算三頭龍自己

單頭龍
40升50 增大 減miss
惡gym送惡夢神
惡gym送惡夢神

之前隻垃圾食到剩一隻
3頭龍有冇用

除非全家特性加多個無3隻限制
夠4000石換三劍邊隻好。我黑白龍 急凍 火鳥 鑽石 剩返一隻換咩好
夠4000石換三劍邊隻好。我黑白龍 急凍 火鳥 鑽石 剩返一隻換咩好

岩/草

岩/草

我錯
落3速
黑白仲落鑽石仲要冇3速

岩/草

我錯
落3速
黑白仲落鑽石仲要冇3速

我通常switch換鑽石出黎

岩/草

我錯
落3速
黑白仲落鑽石仲要冇3速

3速都無隻勁野好用

岩/草

我錯
落3速
黑白仲落鑽石仲要冇3速

3速都無隻勁野好用

細電蛛

岩/草

我錯
落3速
黑白仲落鑽石仲要冇3速

3速都無隻勁野好用

細電蛛

諗住冰鳥同太陽伊換一隻新ex

岩/草

我錯
落3速
黑白仲落鑽石仲要冇3速

3速都無隻勁野好用

細電蛛

但我覺得冰鳥被夢夢 同青蛙一流
定火鳥換走?

一抽中左隻咁既野

一抽中左隻咁既野

抽中咪試下用下佢
有冇進化前個隻?

一抽中左隻咁既野

抽中咪試下用下佢
有冇進化前個隻?

無 直接用左佢換太陽伊 冰鳥轉左岩劍 大概5場贏1場
岩劍打岩劍 我果隻永遠輸
利申:升到4lv全點120
做乜又入唔到

有update
做乜又入唔到

冇新寵物小精靈加
新plate muscle energy (1 cost) 移除格鬥系sleep frozen -mp狀態 每入一次pc 攻擊力+1(係1冇打錯)
recycle (2 cost 自己recycle以外所有plate重用一次)同invicibility cape(3 cost mp move穿過)可以買得番

橙箱ex 係y神同路卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞