尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (5)

1001 回覆
225 Like 0 Dislike
專登,北海道流黎

細味下條腸會有日本海既鮮味
品味到隻蝦食過既南中國既屎
Post 6都黎
仲未有記者想去實測,有啲神奇
嘩我屌你老味呢舊物體又係咩名堂
阿師傅一時嚟自東京,又一時嚟自北海道,又有關西口音
款款都加醬汁同芝麻,咪全部都一樣味
事實證明9成9所謂foodie都唔識食
紫菜包芝麻
諗起外國有個test 叫班美食家幪住眼食麥當勞 問佢地好唔好食 結個個個都話好食
之前係漁匠度又話20年既..咁快又30年啦....
係,特別係魚子醬,食左幾次都唔知貴係邊
同樣價錢我買兩板靚海膽無咁嬲
師傅話自已整係江戶前壽司

原來係江户時代個個江戶

師傅就黎講埋講埋啲年份加埋4百幾歲
定係江門前壽司.
手指D黑邊似肛門前
師父日日即興鳩吹自己工作經驗
祖宗祠堂都成日轉..工作經驗真係碎料
覆返自己

今晚分開show咗部分食嘢片段俾男朋友睇 頂唔順濕鳩主持啲japjap聲 係咁skip 因為真係頂唔順

佢話唔係好聽得岀鮨麻啲日文有冇口音 但話佢應該係幾年嚟都係對客講同一堆嘢 所以變相不停train嗰幾堆說話
我講”堆” 因為佢話鮨麻講日文好少成句講 係散開嘅一part part字拼埋再加廣東話同英文
話佢講嘢呀動作呀嗰啲禮儀完全唔似日本人

熟seiトロ聽咗佢勁耐 佢狂loop都聽唔明
佢淨係聽?有冇睇埋啲嘢食岩唔岩食
微妙
又多一個地方
北海道、東京、關西、台灣、LA,仲有邊度佢未stay 過
係日本有30年.係LA有10年,二見師傅今年幾大?
照計佢讀完大學都起碼23...

日本人唔食三文魚
是但Google search 寿司ネタランキング
一大堆第一位就係サーモン

然後仲帶個4歲去食,食唔死都算好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞