尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (5)

1001 回覆
225 Like 0 Dislike
呢隻人形豬究竟係主謀定幫兇
仲要用情緒勒索推介人去食屎杯
真係好仆街
做生意都唔撚係咁做
確實,近幾年所謂KOL Marketing大行其道,阿豬阿狗也自稱KOL﹐濫竽充數者多了,Marketer如果不小心選擇,中伏機會變大。錢花了,沒效果,質疑成效,必然之事。
https://medium.com/@corumchu/%E6%8C%91%E9%81%B8kol%E7%9A%84%E4%B8%89%E5%A4%A7%E6%B3%95%E5%89%87-64352189c5b5
應該同日本人合作搞踩場踢爆
尼咗香港
所以證明上天係公平嘅,俾咗一樣嘢你,就會拎番走另一樣嘢
十幾年之後變左六年,係咪中間d野太難食比人遣返咗
條友唔會上水加啦
推到執
一定係冷處理架啦, 過多一個禮拜鬼有人記得咩事
睇樓主發揮
敬語分三類 尊敬語 謙譲語 丁寧語,你係咪想講尊敬語?
我理解動作主語係自身就係謙譲語,動作主語係對方想表達敬意就係用尊敬語。目前睇視頻佢很少或者幾乎冇用敬語。
呢地都唔係太大問題,香港人聽唔明日語都唔緊要,宜家講緊佢個餐廳衛生條件咁差,食物質素又平平,服務態度又差,重要收人咁貴
呢d敗類(連埋佢背後d老闆又好集團又好咩都好)
被人踢爆之後就算執左咪又係會轉個名開過間,
香港人太容易比人呃,呢d垃圾呢個價位都咁多人去食
佢呢d仆街係要持之以恆放長線咁去追擊

養得豬多 人都好撚似
留名
衛生條件,食物質素,服務態度差,重要收人咁貴都唔係問題,因為香港都好多呢d垃圾餐廳
問題係佢扮日本人然後一班on9仔同pr衝出黎護主
愈爆愈多, 好正
有無PR請我,我好窮
良心當唔到飯食
90年代尾UST BBA收得好撚低
AL有5條D都碌到入去 只係accounting會收得相對高啲咁解
Warwick MBA唔係廢 不過MBA嚟講頂多只係算中游 不過點都好讀幾多marketing嘅嘢都好實戰搞成咁都證明咗佢係廢同呃飯食架啦
幫襯幾次又唔講食評 睇到我O曬嘴
今日得閒
有啲身痕想勇者無懼去試
無用敬語對日本人嚟講先係大問題
如果一個由日本出世嘅日本人,用敬語仲常用過唔用,死都記得,點會無啦啦又會唔鍾意用
執著呢d嘢日本人好叻

btw,視你老母頻咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞