尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (5)

1001 回覆
225 Like 0 Dislike
up
真心好懷疑自稱N1條友點解會話師父講野流利
應該冇乜點同真 日本人傾過計?
條片睇咗十分鐘已經露哂底
啲intonation都標準 講一句長少少嘅句子都會kick

利申 N1 日本住咗3年 日日對日本人
*Intonation 唔標準
碟豆腐都唔食,做戲都唔做全套
話自己開餐廳唔方便俾Comment,之後大叫おいしい,又話想執咗自己間餐廳,令自己可以評論,笑到我仆街
狙擊到所有人都約完放飛機
其實綜合咁多點,異見假扮日本人應該係不爭事實
除非拎到更多證明佢係日本土生土長

同埋響香港,你係本地人整日式料理根本冇問題
大把香港人用番靚料或一般料都可以好食
但呢單野係唔妥佢鳩流扮日本人呃香港人
講真就算去日本玩過但唔識日文唔知日本文化就以為係咁比佢呃,招搖撞騙
第時d人就以為日本人既お任せ係咁撚流
又或者帶日本fd以招呼fd真係失禮死人影衰香港
所以真係推到佢執柒收山先
咪撚再獻世呃街坊
浪費金錢仲要食d唔撚新鮮野
真係唔知有冇人食完屙到出彩虹🌈
同Mr. Wally邊個返到日本先
今日又有無live睇,睇下幾時換飯桶
魚躍在鮨見
佢唔係扮撚晒野話比人放飛機
想make noise 同踩香港人既話應該仲有排玩

咁又係
同盤菜咁熟
香港人元氣都排哂隊
唔係豬生on99
分分鐘呃多十年八年
越爆越多
搵食真係辛苦
瞓身買人形豬
全然唔係多數用黎否定架咩
痴線居然開到5
Sushi na
但唔識日文/少留意真日本人餐廳應該唔會識分
人地日本人主理稍為高級少少
入門口,侍者應對,店內裝潢陳設,餐具餐牌
如果唔精美都冇左日式個種美感
應該都已經起疑心究竟係真定假日本人餐廳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞