尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (5)

1001 回覆
225 Like 0 Dislike
一講日文成侵支那味真係十個有十個都係講到咁,廢到痴線
之前有人講過,仲有師傅因為尊重香港人所以講普通話
唔好講一撚定,又有人話你係咪識晒全日本嘅方言
https://streamable.com/s8m3jx
人型豬原來識唱歌,有趣有趣
究竟邊到黎既自信
生到咁既樣仲咁撚enjoy
https://soundcloud.com/user1075958
人地十年前就放歌上網俾人欣賞啦,原來 KOL 耽誤左佢歌星之路

經典重溫
N1去左邊
香港大量
仲有邊間, 開名啦
仲有師傅因為尊重香港人所以講普通話
講個笑話:因為尊重香港人所以講普通話
打完千字文深潛左去地核

pish
由尾追返上去終於搵到,又有日文大師出黎洗地, d 支那閪同廢閪呀樹d 日文N4 仔都聽得出有問題啦,仲想兜
呢條仆街最仆街就係搵打手
大劣人手法

應該上openrice加google搞搞佢個評分
真心有研究過
連啲聽唔明嘅方言都有(青森)
方言唔係咁樣嫁
再者日本人係可以避講方言照講返標準語
做野就更加係 同fd先會講方言
一定係冇同日本人相處過先會話佢係日本人
支持店主show passport
(不過show完比日本人知道咁樣serve人之後比人炎上唔好屌我)
なんでもいい
已經唔係啱定錯嘅問題
你想像下高級餐廳個廚師
講最多果句嘢竟然係是但啦、無所謂啦、點都得啦
問佢關於啲菜式嘅問題,又成日唔解釋,9答是但啦、你食就知架喇
食cheap鐵板燒喺度燒嘢個師傅都唔會咁樣答啦下話
我諗除左因為工作需要
我唔信d女女kol 會同人形豬2個橕台腳食飯
有既打我咀巴麻煩行動證明黎睇
最好上去食異見
同埋全程日文同cfu交流
比機會二見cfu講多d日文思下鄉
佢收海膽杯嗰陣勁冇禮貌
上から目線すぎる
尊重香港人所以講普通話
邊個咁靠害咁教他
仲唔被人屌多兩錢重

過來做嘢d日本人都唔會咁做啦
好新鮮呀
好食過築地呀
係入行20年既cfu手藝呀
Show passport真係日本人都要切腹,收你2千蚊真係比篤屎你食
openrice 同google雖然都有負評
但overall分數仍然好高
點解會咁
果兩個開直播既打手上到都食唔落,成pat 屎咁
二見師傅有門路由築地空運到香港,不經代理好似係
保證新鮮
不過可能前一日有香港人No show ,被迫用隔夜貨
咁唔專業
我去日本次次都係咁叫嘢
支那狗
死返武肺國啦
N5 都有教wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞