西伯利亞零下 40 度挖Bitcoin 5,000 部挖礦機慳冷卻成本

312 回覆
494 Like 7 Dislike
我冇質疑過Bitcoin技術唔成熟,係討論緊個市場
啫係好似傾緊大麻應唔應該合法化,你就叫我去理解下人地點種大麻
你可以花時間慢慢思考,得出結論對或者錯,個市場都唔會care你。
個齒輪轉起左,錯既野都會行落去。
當年荷蘭炒鬱金香點解行唔到落去
唔知
呢個係你需要思考既問題,我唔需要知道咩答案。
我睇勢既
咁Bitcoin 仲有得繼續玩嘅,到好似鬱金香咁個個衝去買期權就應該差唔多
Bitcoin個設計係浪費能源
但Blockchain好有用 例如用喺supply chain tracing
AWS都已經有blockchain service
外國好多developer打算用POS取代POW去解決浪費能源問題
人地不斷創新
然後香港人繼續講冇撚用無好處
幾咁自大落後同無知
講經咩
你用bitcoin咪又係用黎炒講鳩defi咩
金融講體系,即係要有晒tracking同監管
唔知係邊到黎唔知去左邊點撚樣fi
有人係屋企挖礦代space heater
https://youtu.be/N99EOy_KeDA
其他人我唔知 我就冇講過blockchain冇用 唔知你咁激動做乜
笑左
咁都有成二百個like

連登仔水平...
咁人地係用blockchain解決問題點同你地班礦膠比
暖化撚
上大帽山起番個礦場,又有老共照住,又省埋冷卻😂
人地講礦膠
佢攬晒成個blockchain黎講?
係 全世界你最高質
我講緊DeFi唔係bitcoin
最重要係smart contract既玩法
監管就一定要有 冇就管唔到洗黑錢
你咪繼續講冇撚用囉
係有啲人接受唔到新野
呢個post邊撚個屌blockchain呀
你不如問下啲炒家想唔想有規管
儲水式變即熱式既捷徑
大把啦 你上面睇下邊個話blockchain冇撚用
講bitcoin冇用我冇意見
講到幾撚有價值,原來最係係玄學黎
挖礦等同政府發行貨幣一樣, 成個生成新幣同交易過程都需要消耗大量算力去支持
全球人同你分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞