西伯利亞零下 40 度挖Bitcoin 5,000 部挖礦機慳冷卻成本

312 回覆
494 Like 7 Dislike
醒目仔
好似啲官有咩事就就咁一句叫你去了解強國咁
應該叫how dare you去嗰度
講咁耐原來就係想屈呢樣野
唔爭在攞埋幣少做例子啊
個問題係啲礦機唔係製造緊任何野
佢只係用黎解碼,解碼成功就有錢

其實就等於多左勁撚多個毒撚24小時係咁用電腦黎打機

唔屌礦機屌邊個
環保撚都上連登
你老母生你就最無意義
一個連登回覆要屌哂所有嘢?
呢個post講礦機咪屌礦機囉屌你老母
班礦膠真心煩
用電發熱去整d垃圾出黎
整d對人類社會完全無好處既野出黎
除左用黎炒有撚用咩
你嘅Cognitive bias強勁到令你認為所有唱淡Bitcoin 嘅人都係唔識Bitcoin,唔係你就唔會assume我咁諗啦冇嘅,上個論壇唔洗搞到臉紅耳赤,我祝你贏多啲添,反正你都係贏啱啱入市嘅人啲錢
吹大啲啦
還番3070 比我地
其實係咪堅work
你會唔會投資咁撚多錢搞咁多野去做一件唔WORK既事
咪係, 人地都搬到去西伯利亞, 已經怕哂電冷卻, 你仲想人點?
哦.
西伯利亞人 Bitcoin 的冠軍
港樓都俾人炒賣,咁係咪以後唔起樓
港股係咪又要收檔
iphone ,波鞋,演唱會飛......
人地搞嗰時原意都無預你炒

而且現鈔會用紙,膠,金屬,過程要用水電,染料會保壞環境
其實比齋用電既bitcoin 更多碳排放

最環保係電子人仔,㩒個制就有
掘BTC用嘅電已經超過一個瑞士
佢嗰幾千部機加埋熱量都唔及一間工廠

影響最大應該係搞到display卡無貨賣
仲未掘哂 唔係話有限
將資料記載係區塊鏈永久流傳
問題係你唔識又要9up
Search下blockchain + supply chain tracing啦
真係冇用就唔會咁多cloud出blockchain service
唔怪得HK NO IT
冇生產力
緊係要啦 放入雪櫃先唔會結冰

等於 冬天要開冷氣 開咗冷氣先會冇咁凍
成個DeFi產業高速發展緊 然後香港人仲係屌緊blockchain冇撚用
證明香港技術有幾落後同食古不化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞