西伯利亞零下 40 度挖Bitcoin 5,000 部挖礦機慳冷卻成本

312 回覆
494 Like 7 Dislike
Cardano - The best public chain project
老老實實細數唔用bitcoin, 只係因為有其他coin/token手續費更平更快啫,咪又係同一類野
點解咁執着要用Bitcoin購物?
簡簡單單用嚟投資唔好咩?做咩一定要用Bitcoin買糖買pizza買車?
我哋組團南極
佢地雞蛋挑骨頭姐乜都有位入,好似淡友咁咋嘛
連登仔零下二七三度,還可以用keyboard 打飛機。
事實係係港紙pool到游緊
只不過可以係香港買到實物去生活
上網買到野咁解
咁港紙都有佢既價值存在點解Bitcoin冇?仲要Bitcoin個Pool仲大
bitcoin個價值咪存在黎炒賣囉
咪即係炒賣囉
二次利用先係正路
係呀,Bitcoin一係用嚟炒、一係用嚟做黑市交易洗黑錢。
你給我睇都唔會睇.
因為消減人口唔係真正救地球方法. 一定係收左商家佬錢去寫.
就等於有科學話無全球暖化一樣.
(自己睇"未日之後"解釋全球暖化會變成點)
簡單道理人類不斷制造垃圾.
不斷開發,不斷消耗資源都係為左增加經濟.
最大得益者係最高層.

即使叫有錢既先進國家去減少消耗.
佢米又用環保為由, 制做更多既垃圾.
好似話汽油車全面由電磁車取代.已經制做大把垃圾,
過一段時間為左經濟,又用環保借口話電磁車由太陽能車取代.
同埋商家又可去sell低價品去非洲, 制做更多既垃圾.
人口唔係玻壞地球問題,真係米傻.

我問你人口老化係米事實.
會令社會出現嚴重問題??
根本現今科技AI,好多工作已經不需要人去做.
或改變習慣就可AI去做.
根本不需要太多人去工作. 好似依家百佳同麥當奴,
用自動收費機咁.

人口多最大得益係最上層有錢佬.
人口少全世界人生活提高水準(住已經不用咁迫).
人口減少, 最上層有錢佬收入減少. 因開發制做既野會無人要.
最上層既人自然希望人口,越多越好.
唔係中共唔會叫人生3個.
酒呀 即係酒呀
依個先係問題
好多用家冇得正常享受(時機 價錢)
睇完張圖唔知點解諗起command and conquer
咁凍掘左出黎唔怕凍壞咩
有規管又點先,賭錢又有啲咩問題先?影響到你d咩?人哋鍾意賭錢下你叉事咩
再講,買大細呢啲嘢股票不嬲都存在
人地發達就係咁黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞