[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (43)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
咁你咪講出左個有趣位
就算最後係人類犯案
你都係有覺得有趣既位
我都唔覺得最後單純只係重覆一次輪迴咁簡單
我反而好奇你地點解覺得重覆個兇案就係重覆左個故事
好明顯冇一啲野改變左個故事
個內幕唔會改變左
留名,食花生等睇戲。不過都認可巴打咁勇
歡迎
其實我係13集出果時都推唔到大石既動機
直接14集佢不斷話估到梨花係作崇既兇手同攞住沙都子屋企支球棍
我先明大石做咁多野有咩目的
而赤坂插梨花條頸話想救佢比左提示我鬼騙係邊一個想殺(救)梨花
所以赤坂的確係梨花既皇牌
龍7誤導我既線索同時係比我推理既線索
佢同時間已經幫Key社寫緊VN+白鸛
我個意思係劇情上點解要寫,我當哩個係賽殺篇梨花,明明講咗死咗唔再輪迴咁出業卒咪自打嘴巴
有唔少人(包括我)都估業卒係為咗串連另外兩套而寫
等我都po我對梨花輪迴既預測
lm +1,就咁睇巴打推理有少少走向先入為主、先射箭再畫靶既死結
btw我覺得龍騎士喺海貓後點都應該學到教訓,唔會再太執著於解謎既存在性
睇埋落去咪知
我由手法開始推起而且確實冇漏到線索先寫出黎
所以我對自己既推理有自信
而且將其他可能性既黑幕(沙都子/魔女)都反覆推理一次先下定論
你可能睇到我立論再睇解釋會覺得我先入為主
但實情我寫既時候係會由解釋再寫上去立論
假如沙都子係輪迴者,咁應該每次事都係由佢間接直接觸法,但係依家就咁睇落唔似係佢做主動角色,佢係有啲古怪,不過一定無咁大能力去做咁多野同決定
同埋悟史死咗點解要怪責梨花,依個位有啲唔明
我相信輪迴嗰個都係梨花
寒蟬po有愛
最接觸唔好睇動畫
其實佢係綿騙篇既綿流祭消失果陣係去左關心詩音鳩估
佢覺得詩音會病發
你係崇騙見到果啲扮嘔既咪係佢主動做
但鬼騙同綿騙因為比梨花改寫左所以就睇唔到沙都子有做手腳
悟史死果度佢怪梨花因為佢L5緊我以為大家會明
可能呢個就係死咗冇得再番生嘅世界線
不如你寫條if線出嚟啦

Btw一直諗緊佢哋點解會再輪迴估唔到係魔女
係沙都子殺左梨花
魔女從來只係上位世界既一種解釋
因為你地話好冇愛
所以我就ff左個可以好有愛既方向出黎
最尾沙都子叫梨花捅死自己就可以破關
有愛到
上咗證人欄仲想走
因為你成日將啲證人指控成兇手
所以我依家企係證人欄好驚
希望業卒可以建立鳴泣之時動畫宇宙
你都係愛的戰人
龍7明顯鍾意BBQ多D囉
所以你就係龍7
難啲啦其實
集數都已經唔多
要解哂啲前因後果都可能好趕
你地期望佢link up3套vn
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞