[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (43)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
其實只係過咗一集
只會對動機有影響
唔關作案手法事
我feel到開心巴既痛苦了
打完開頭就唔太想打咁多字
但咁樣就會有無限個可能
之後原來又係死唔去繼續輪迴
我當係每一次都爛先
因為設定上比較似係每一次共通
爛就一定係13/6前爛
佢第一日去睇已經爛左
而且我排除偷果個人係想阻止梨花自殺
因為唔會留低一塊碎片咁蠢
偷果個人如果係有哩個動機會好小心睇下有冇咩留
有一樣野我覺得可以肯定

假設某人知道個劍既功用既時候,佢去殿入面拎
然後唔小心整爛左,可能係技巧同手法唔熟落,唔熟果到既用具
之後因為佢已事先得知把劍既功用,都成大把劍係手,爛左個少少碎片未由得佢跌落去囉,無謂汁果塊碎片啦

拎劍既人應該有以上既心態
故此可以推斷佢唔係經常入祭具殿既人,唔係古手家既人
比較粗心大意既人

把劍風化變碎片可以試下排除,因為佢個佛頭都封住(雖然一推就散
我都係咁覺得
所以我冇理把劍
係我推理入面點出沙都子先係業既主人翁
即係羽入比錯料梨花
應該係
咁會唔會係沙都子
得佢細個會走入去既可能
定我地唔再下定論住
一集俾龍7玩死幾次
呢個唔敢下定論

沙都子同梨花係同居,假設沙都子無出貓(收埋係咩秘密基地,街邊草叢之類),屋企多左咩少左咩,梨花一定知,沙都子咁做自己都有風險
所以果塊野係垃圾可以帶出哩個世界從來冇羽入?帶出沙都子先係果個輪迴者?
你意思係咪咁
我都覺
就算話擺係佢悟史屋企都係唔知做咩咁
之前個上身論作者有新野
佢估梨花 第5次死係比人推落海
殺梨花嘅人理由係34文件中第一條 唔比離開條村

作者指出 梨花呢4次死係對作崇模仿犯罪
老母斬頭 對應第一年施工被分屍
公由溺死梨花 對應第三年梨花老母
圭一扑頭 對應第四年悟史扑死嬸嬸
赤神火燒 對應第五年 34被火燒死

所以第5次死就應該對應番 第二年沙都子推老豆老母落海

重點係34被火燒死呢個 要黑手有其他世界記憶先做到

睇下嚟緊梨花點死就知作者有無料
就算佢係主人翁識輪迴同羽入俾錯料應該冇衝突
唔係推落海就可以收鳩條友皮
邊度?巴哈?
係 所以好快知有料定無料
唔係 之前有巴打貼過出嚟
b站嚟
屌最撚憎哩啲估劇情走向仲要好撚把炮咁既人
條友睇到先行圖見好似去海就改口話梨花下集推落海
記得佢之前唔撚係咁講
仲有就係短時間係咁重覆翻睇睇到眼都矇
睇撚左好多次
其實唔覺唔覺就打左好多字
本身想簡潔啲少過上次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞