尖沙咀omakase疑似支那人扮日本師傅

1001 回覆
1369 Like 19 Dislike
佢打= 姐係講緊等於ching, 要說服人就唔好留位比人入,語意都唔清晰點討論
聲稱係日本人師傅
做高級既お任せ唔係普通壽司
你老味同人講menu 鳩流唔日文唔中文
夠膽死話係日本人開
一陣要求出示日本護照+日文對話測試
告鳩佢商品說明條例都得呀
你一係唔好標榜自己係日本人師傅
屌 返上中国呃大陸人啦
係咪讀logic讀到個腦short 左
全世界都明,得你覺得有問題
成個儍鳩咁仲敢問人明唔明
handcarry唔係空運呀?
香港人、台灣人、日本人個樣真係有時分唔到。

英美澳等國嘅壽司店好多都係大陸人開
而大陸人開嘅雜貨店都鍾意用Hong Kong做鋪頭名。
讀logic讀到個腦short左
唔識正常日常溝通,一定要咩都跟logic套符號
啲日文
如果仲有自由行,呢間再係小紅書吹兩吹,哇日本師傅識普通話架,實賺死
你望清楚佢舉咩例
佢確實執箸緊單向定雙向
阿出fb post嗰條乜乜Chu
依家冇幫你出到名 唔好咁撚自戀住
依家係踢爆尖沙咀間垃圾鮨見支那人扮日本師傅
即係你篇垃圾文講嗰間
放飛機就要比你指控全香港八百萬人唔值得好東西
但係香港人更加唔值得支那冒牌燶魚壽司師傅
更加唔值得你呢啲狗都不如嘅marketer/kol or what ever crap food lover you are
食開屎真係唔好公開亂咁介紹餐廳
食死人係咪你賠先
你唔好話
一日未睇到個廚師張身份證或者護照,
我地都唔可以話佢唔係日本人
仲想死兜
蝻亞仔連日文都識
一般pr 咪頂多都係openrice 搵d blogger
食完就幫手係各大平台宣傳
仲可以指定字眼

去到咁柒真係第一次見
我阿公講鄉下話,我三歲果陣佢就中咗風,之後全屋無人講
我到而家都仲識講,點樣唔記得自己母語呀?
講兩句就返嚟啦
唔撚好話100%日本Ship過嚟?
推到師傅返支那
嘩,眾人皆醉我獨醒,
柒左仲唔潛水刪po
叫肥撚自己急救下先啦
搵佢賣減肥食品真係人唔笑狗都會吠啦
面皮仲厚過吉列豬排
啲fucking losers就係咁
社會垃圾人才
睇得出係自戀狂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞