尖沙咀omakase疑似支那人扮日本師傅

1001 回覆
1369 Like 19 Dislike
咁夜仲開工邊個眾籌呀
幫你籌帛金?
條柒頭今晚唔洗訓...
成晚mon實d留言
支見》支那再見
唔知有冇記者留意到
蘋果記者快啲幫下手
賠錢買機票啦,是時候回到日本
戇撚鳩
唔記得日文點講都講得出
最多都係組織句子個方面變得冇咁流暢
點會唔記得
笑死 日本人睇係咪R撚晒頭?

支見個舖頭啲裝修,點解有人可以比千幾蚊去食
日式簡約設計 (miniso版)
之前四個人去食
有一個唔食海膽所以叫平價餐
食食下變哂全部人$888個餐
跟住話之前件數食多咗
跟住我個friend被逼要食個海膽飯俾貴餐
日文唔會睇得明
去食嗰啲人其實中招都係抵
衰過我街口間外賣壽司鋪
諗住帶風向屌柒香港人引人去中伏
傻鳩
都係擺明居馬撚水魚
賺到笑不知幾和味
個PR肥仔廣告費嘔返出嚟今晚仲要唔使訓

見到有幾個人係原post 放呢條link都秒Del

肥仔PR 你好
有ching仲回到post
我原句係"就算有人話..屌..大把香港人係咁"
因為之前已經有人屌話香港人no show習慣,所以覺得係事實都唔奇
但我重點係後一句,係呢單野度,條友有冇老作屈鳩香港人,呢樣野一定要佢清楚解釋

我咁講,師兄會唔會清楚我既原意.
佢好似係讀marketing
喂 我本身追緊呢個同埋隔離個post 笑到我hihi
但見你認真post相,我隔離又有個真。日本人,咁我就即刻show你D相佢睇
佢望住D相,面露不悅咁問我:「何これ」(呢D係咩嚟)
我答佢 Omakase (我D日文俾盡只達幼稚園level - 我同真。日本人平時用英文溝通)
佢就再回我一句:「気持ち悪い」(感覺好唔舒服)
佢並無拘泥喺D醬汁度 真係純粹評個賣相
我原句係"就算有人話..屌..大把香港人係咁"
因為之前已經有人屌話香港人no show習慣,所以覺得呢次係事實都唔奇
但我重點係後一句,係呢單野度,條友有冇老作屈鳩香港人,呢樣野一定要佢清楚解釋

我咁講,師兄會唔會清楚我既原意.
多謝哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞