尖沙咀omakase疑似支那人扮日本師傅

1001 回覆
1369 Like 19 Dislike
 老婆都要落場做樓面 
我依家諗住聽日錄音打電話問佢哋師傅係咪日本人
如果佢答係 就1823call人話誤導性推銷睇下中唔中
下邊個留言都打手味好濃烈
不如話個師傅文盲 經歷過戰火既璀殘 苦練廚藝 來港創業 點知比人放飛機 仲被屈支那人 香港人集體欺凌個師傅 師傅係時候要返日本了
openrice大把 自己去睇
我又引用返佢原文
(後按頭盔Mode:本文不是食評,我也不認識二見師傅,更不是甚麼食家KOL,沒可能收錢替他賣廣告。我很明白食物好不好吃因人而異,我覺得不錯不代表你會認同;書此文目的只望能喚醒一點同理心與責任感,別再放飛機了。🙇🏻‍♂️)

佢話佢唔撚識個師傅,但佢寫撚到好似同個師傅好撚熟..連人地想返日本都同佢講..

如果真係有人放飛機,咁ok,咁係我地小人之心.sorry..sorry sorry

但如果條仆街老作仲要屈鳩香港人.呢樣野就唔可以就咁算.

就算有人話..屌..大把香港人係咁..但一單還一單,事實同老作大家都要清清楚楚.

我既睇法係咁.
奧巴馬飲過你就唔應該飲啦
佢啲飯全部都係濕同暖嘅,我唔知係咪咩特別做法,食落覺得幾好食就無理到我個閪口
Omakase幾百蚊已經係低價叫好平
諗起Trump訪日, 安培帶佢去食sushi之神, Trump唔係好鐘意食停手, 安培搶住夾埋佢個份
印象中唔止
個擺盤真係扼得下人既, 間唔中食一次貴野個d真係唔識分.
日本人邊有文盲架,等我黎

師傅從小就喺日本做一個頂級嘅壽司師傅,點知經歷過福島地震洩漏輻射,影響咗記憶力,所以唔記得點樣講母語,因為重新學識一個語言比較容易,所以選擇咗普通話。

喺學習普通話嘅過程中識左台灣老婆,然後一齊喺香港開始我媽家姐既美夢,點知比香港人係咁放飛機,仲屈佢係大陸人,黯然回鄉番到山東安享晚年

係日本Omakase 3000 yen lunch set 香港真係唔會去食. 留返d錢買機票好過
我係窮撚,對唔住
 福島核事故受害者, 慘慘幅射Omakase
香港人傻錢多咁撚易呃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞