尖沙咀omakase疑似支那人扮日本師傅

1001 回覆
1369 Like 19 Dislike
工作5年入籍,永居反而要10年。讀書時間部分計。係,仲快過支那人來香港攞passport。
因為日本入籍條件是,放棄任何國籍。此條款基本deter了所有原籍非垃圾國家嘅人。(支那人 印度人 蒙古人就冇所謂了 passport咁廢,但係美國/北歐/韓國/香港人會唔會願意為入日本籍 放棄美國,北歐,韓國,香港passport呢,本身免簽/落地國/地都有170+,日本得190,為了多10幾個免簽是否值得renounce原籍呢)這是最大阻嚇因素
連登仔又搗破一間黑店
係日本生活過嘅中國人都唔會寫到咁
你條爛春袋𨳍頭正一狗奴才為習豬頭買命稱共匪為親爹當做韭菜是光榮任務既犯法翻牆又無胆反共十足支那蝗蟲只打咀炮痴撚咗線因為你媽幫習豬頭舔菊含𨳍生你個野仔全身生疱疹梅毒入骨花柳出眼愛滋上腦唔死都一世殘廢生就累家人死就害全村仆街冚家剷絕子絕孫
你條柒頭爛春袋支那蛆渣正一狗奴才為習豬頭買命稱共匪為親爹當做韭菜是光榮任務既犯法翻牆又無胆反共十足支那蝗蟲只打咀炮痴撚咗線因為你媽幫習豬頭舔菊含𨳍生你個野仔全身生疱疹梅毒入骨花柳出眼愛滋上腦唔死都一世殘廢生就累家人死就害全村仆街冚家剷絕子絕孫
究竟呢條Corum Chu 係咪用 “香港人成日放飛機” 呢樣野黎make noise ,收錢幫疑似支那餐廳賣廣告?pr 朱麻煩澄清下
呢個師傅應該真係日本人黎
佢以前係元朗鮨文做過
不過呢間野真係好撚難食
我玩cs go時都有支那人扮日本人,講野把聲擺明就係大陸口音
成個cy咁
衰撚得過呢單?又有大學生迎新營找小店贊助後放飛機!位於西貢的小店髀魔-雞髀第一店,在FB專頁上發文指,有科大學生找他們贊助迎新營小食,卻在取貨當日放飛機。

店主稱,早兩星期前,有自稱是科技大學學生正在找小店贊助迎新營,並給予他們一份「2018-2019年度香港科技大學學生會冰川社三學生會迎新營贊助計劃書」。當時,該學生態度不算好,提到贊助時更稱自己能在大學內幫小店宣傳,店主不求回報,二話不說答應贊助200隻雞翼。

至取貨前一日凌晨,學生突然要求要早半小時取貨,店主得悉後仍盡力安排人手,早兩小時回店預備食物,並在當日早上10時07分準備好食物,即時通知學生可以取貨。該學生只回覆一句OK,至11時仍未現身取貨。同事再與他聯絡,學生稱會安排人手取貨,後來卻突然說一句「sorry」,然後再說「cancel」,並封鎖小店whatsapp。

「其實我哋真係好嬲,點解可以咁過份?佢浪費嘅除左係我哋嘅人力時間,最重要係浪費左我哋嘅食物同一番心意。其實真係好感歎,現今嘅年青人(唔係全部,只係指某部分)點解連一點點嘅尊重、禮貌同埋珍惜都唔識。」店主稱,其實自己並非要求任何回報,只希望世界有多一點愛、互助和正能量。
鮨見
Sushi Mi
有中国人唔做走去做日本鬼子
唔俾人留cm 仲del哂啲LIHKG link
想入去笑下都唔得
屌你老味呢個價錢食爭鮮應該飽到嘔左唔知幾多次
咁撚好賺陣間就同個frd夾錢開檔廣東話+英文+日文先
我記得嗰隻毛嚟類似瘦底大波妹咁嘅毛
又海膽杯或拖蘿杯 又吸物&甜品 突然唔識日文?
補個中文落去就當係?
你條五毛都古惑啦
睇到一半都覺得係19 文筆
以小見大,menu 咁求奇食物都唔會認真
有中國人唔做扮日本人? 唔撚係呀屌你老母
作故仔仲想香港人幫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞