尖沙咀omakase疑似支那人扮日本師傅

1001 回覆
1369 Like 19 Dislike
題外話
去壽司店唔食魚係咪弱智
「今は旬だ!」
好緊要
其實個樣真係冇話一定
呢個日航J Class既menu

京都松枝

omakaze冇喺日本食過...所以只比返一樣係套餐既menu
我唔肯定係咪omakaze先鐘意咁啦,又或者上面既class差太遠...
(如果話一定差唔多既我食過是山居但風格差太遠

不過佢既menu我以為係CX J class menu
更唔講又中又日既menu一定fail
成個menu全部日文都有錯嘅
日本omakase師傅wo
正宗師傅要學師學十幾20年架wo
學左咁耐師 menu都錯? 咁都敢出黎開檔?
都唔講 果d日文係基本到是但一個日本中學生都識寫

收人幾舊水人頭 咁基本野都錯
執撚左佢啦
題外,以前跟過一個日本師傅做野
佢係香港住左好多年
識少少廣東話
但都識講普通話
但你話唔記得日文點講係無可能囉
個KOL好似話係曼迷

福:前名「朱大班」,Twonil曼版版主,自星光足版年代開始已長駐足版,為足版元老之一。有文彩,據說曾奪「青年文學獎」。道德塔利班成員,對尺版一眾意淫話題甚為不齒。尺版中人對他的評價甚為兩極,有人敬重他有原則、講道義;亦有人覺得他懶正義、霸道。福亦是黃婉曼死士。每逢尺版有人說黃婉曼的負面說話,他都會以「on9!」作回應,速度之快另人側目。
https://evchk.wikia.org/zh/wiki/Twonil%E8%B6%B3%E7%89%88%E3%80%81%E5%B0%BA%E7%89%88%E5%90%8D%E4%BA%BA%E9%8C%84
五毛PR露哂底啦
邊個日本人會寫海膽杯
香港人睇得明嘅日文
扮日文嘅中文
日本人有樣睇
魚尾紋好長
耳珠好大

呢d都係常見特徵
幫推
騙徒真係無處不在
1. 連登仔個種天真真係特別可愛
屌差啲俾篇文fake左 好彩有呢個po
圖3果堆蟹糕加芝麻真係何これ
利申真係唔識欣賞
睇佢寫嘢都知食開屎
你望過張相未
寫中文就好好地寫哂中文啦
又加返d平假名做乜?
你而家連d小學生問題都想兜?
到今時今日仲死撐真係無藥可救
肯同手足認下錯都話可以當你想改過自新 del 咗你個名去
我同個日本fd 係佢開店無幾耐時去過
一入去個裝修味好重 用料又唔多靚
佢地兩個又悶到訓著 一出lift 佢地都嚇親咁
但懶得搵就照食

咁我suppose 佢係日本人 用日文同佢講野 佢d 回應只有n3 level 或以下
再問落去佢話佢之前係美國做日本餐廳
國藉無特別問 但明顯唔係由真正日本餐廳學師
最記得佢切魚生d 動作勁L 誇張 忍笑得勁辛苦
又話客人應該用手接sushi
dklm 我諗住順下佢意接一兩舊 點知佢舊舊都要我用手接
勁多汁既sushi都叫我用手接係咪on99
仲要我個日本fd 本身係有d 奇怪 唔多講野既人
佢係咁望住我fd 用眼神去要求我fd 講oishii 咁
我fd 完全無理 照生吞完唔講野
佢又依我個fd 速度去整 搞到我未食完一舊又要接下一舊
成個感覺勁差
日文個櫻字,好似係寫桜,同埋壽司,佢哋好似多數寫寿司或者係すし

利申:平時只睇AV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞