尖沙咀omakase疑似支那人扮日本師傅

1001 回覆
1369 Like 19 Dislike
識瑞典語既巴打
講開又講,其實尖沙咀有間黃店omakase叫做花晨月夕,後生嘅香港師傅主理,我食過都還好
唔係,佢係前下賤支那公民,在日本居住五年後,滿足其他要求,放棄支那國籍之後,自然成為反倒比香港公民還要高貴的日本人。
日本入籍年限要求只有5年
國籍鄙視鏈:日本>>香港>>>>>>>>>支那
我係想帶出一點 日本漢字字體咁多款 款款都唔用 用啲咁字體 毫無設計可言

就算係一間普通嘅壽司店都唔會咁hea啦
更何況係做omakase的話……

咁細微嘅嘢都做唔好 好難相信係日本人的作風
咁BNO點計
其實係
不過我順手R水吹啫,你唔好見怪
各有各做 點都會有人幫襯

但你扮到鬼五馬六 何必呢
係,中國公民在日本生活五年,符合其他條件,可以入籍。
入籍日本時,日本國政府要求他們必須放棄支那國籍。
他有且只有大日本國籍。
因此,他已經一躍成為了比香港人反倒尊貴的日本人。
從被鄙視,看不起,一躍成為了可以看不起你的人,當然是得理不饒人了!
Hej! Pluggar du svenska på hku
捱到BC先算啦,BC=日本,
唔會 講起日本嘢就興奮

睇佢個logo同啲旺角388任食自助餐差唔多 睇見都唔開胃
俾398食同區嘅花晨月夕好過
咁又太撚貴
5年咁少
喺永住權定真係入籍
成日話要入籍日本要搵日本人結婚
講到好難
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞