有套恐怖電影由我三四歲困惑咗我好多年 , 求連登兒女幫我揾返

615 回覆
127 Like 12 Dislike
依套聽到未聽過
黎耀祥嗰幾套都叫有啲印象
應該係活死人凶間
如果真係跟樓上啲搭單搵片
google出嚟都係恐怖片封面
唔知有咩分別

又要驚 又要睇
跟住又要屌人嚇親你
印象最深係有一套講學校
雷宇揚超哂齡扮高中生
係入得呢啲post
唔知驚嚟做乜撚呀?

好似你入鬼屋都預撚咗畀人嚇啦
你會唔會屌鳩條友嚇親你呀?
搵刀架住你條頸叫你入嚟咩?
上面求片嗰啲 如果你跟住嚟搵
啲電影圖仲撚恐怖啦
LM
個變態好似係豹哥做. 自此由細到大對依條友都無好感
集中討論
Lm
樓主好慘
Kevin Bacon 嘅A Stir of Echoes
LM
無 想親切啲啫
熱血青年好似係鄭保瑞。

一開波已經嚇一嚇幾驚,靈堂嗰度都幾恐怖。
搭單一問
港產片黎 一開頭有個男人定女人比架小巴撞甩左個頭 個頭直飛落垃圾桶 然後有個細路女同垃圾桶個頭對視 呢幕好深印象 但一直都搵唔番 有無巴絲知道
樓主係米講緊 HellRaiser3?

蒼白光頭 (但實際係一堆釘插入個頭上面)
套戲係咪有好多霧 有座燈塔 同埋戲入面個地方起霧個陣就會有人死?
因為我記得呢套戲嘅片尾係啲主角匿咗入去間教堂 個神父之後攞起個金色十字架殺咗啲鬼怪 但後尾都好似都死鬼咗
如果樓主講緊嘅同我呢度講緊嘅一樣
咁就係The Fog 1980年嘅戲嚟 細個印象中係響明珠台播過
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fog
唔該晒巴打,我做咗research,佢第二套呢就比較接近,因為有宗教儀式,而且啲人個人頭係好似會被剝開左咁

但係我都好奇怪,以前做過咁多research都係搵唔到我開頭形容被食人魔/鬼打開頭蓋嘅畫面

唔通真係我潛意識諗到個畫面?
Hellraiser?
即係用另一套戲既拍攝過程做劇本
好多謝你
其實我都估計今次都未必搵到㗎啦,因為我高登時代呢好多年前已經響度問巴絲,但最尾都冇乜人回覆我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞