有套恐怖電影由我三四歲困惑咗我好多年 , 求連登兒女幫我揾返

615 回覆
127 Like 12 Dislike
唔係呢套 個女仔係比人封左膠袋同水泥
樓主下次可以整個list
俾大家知邊d已經係搵過但唔係既
收到
真呀
會唔會佢記錯左係幪面超人555
咁倩女幽魂feel既
都唔係嘅 多人推post先多人睇到 曝光率高反而容易搵到人解答
樓主有冇入過啲電影谷問?
我無啊,好少入啲電影群組
開始攪唔清楚係咪真係有套咁嘅野,定細過發夢自己ff出嚟
我係以前香港寬頻嘅電影台睇
記憶中好似冇陳小春
真係要重新睇套戲先知
細個比個VCD封面嚇撚到而家都有陰影
細個成日睇有線電視d港產鬼片鬼節會成日都播鬼片
最驚係第二個結局
細個偷睇45台 勁多港產三級片
細細個睇過幾段外國嘅詭異短片

有幾條
一條係好似默劇咁 短片係加速過 講兩個人去餐廳食飯 一直想叫waiter 落order但waiter似似都好快行過

跟住佢地肚餓到用刀叉食左張枱,再食自己d衫褲鞋襪,食到無野好食嘅時候其中一個食埋自己d刀叉,另一個就拎住d刀叉望住佢...

另一條片開頭係三個男人係梳化睇波,當其中兩個係到吹緊水,另一個搭唔到嘴就周圍望,望到電視上面有個面具,條友望望下望到入哂神,跟住個人變到唔講野 好詭異咁望住佢兩個frd 佢兩個frd唔知咩事 驚到入左房 條友係咁撞房門 一個擋住度門 另一個係房又見到個面具 又睇到入哂神 跟住就完左

細個睇覺得勁撚詭異哩幾條片
第一條片應該係呢條
https://www.youtube.com/watch?v=0yM3uxZjdfo

重有breakfast同dinner
條片好似係諷刺緊社會
我屌 係哩條啦 搵左我勁耐都搵唔到 reddit問都無人知
但面具個條應該唔係哩個作者 個條最撚唔知做乜鳩 最撚詭異
有套恐怖片有螺旋樓梯有無人知邊套?
鬼眼?
pish
沉默的姑娘(1994年)
金城武唔係黑警,好似係心理醫生,俾袁詠儀(死人化妝師)誤會佢殺咗弱智細妹(區海倫)。

邵美琪係金城武表姊,大狀嚟。

豹哥唔使講,變態佬。
呢套電影好正,懸疑,愛情,科幻集合於一身,徐克作品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞