有套恐怖電影由我三四歲困惑咗我好多年 , 求連登兒女幫我揾返

615 回覆
127 Like 12 Dislike
我細個都有類似經驗但搵唔翻套戲
最深刻一幕係講兩個鬼婆互片 其中一個比人係個肚到開左個窿
呢套好熟!無記錯陳錦鴻有份做
上網search見到有套叫「猛鬼屠房」

細個有係有線41台睇過
記得攔腰斷開兩截果條友仲要係掛o係牆上
果陣日頭睇到呢幕都嚇到仆街
同埋d人想逃走但走極都返返去大宅門口

btw大你老母個大
《東南亞邪術怪談》呢本小說?
搵唔到你講果本
Yes
驚你問嚟做咩
既然個post已經變左質 我搭單問埋
好似有套港產鬼片 有一幕係捉左唔記得係細路定bb 再用個石磨磨d血出嚟
有無巴絲知係咩戲
應該係熱血青年
周麗淇梁敏儀 男主角唔記得……
講有對情侶因為女仔有絕症(甩冇曬頭髮變左光頭)而約定自殺
之後俾人送入醫院,血庫唔夠血要揾人(好似係男主+Niki+男二)即時輸血,最後醫生救返個男嘅(但昏迷)個女嘅死左

跟住捐完血嗰幾個人走嗰陣咁啱撞到個女仔條屍送出黎
死左嗰個女仔覺得係被捐血嗰幾個人(唔記得醫生有冇份)拆散佢同個男仔好大怨氣所以變左女鬼報復佢地
我好記得套戲因為我嗰時食住麵睇一抬頭就有一個shot 係Niki 一擰轉身就對正梁敏儀個光頭睥住佢...我嗰下

結局係除左Niki 入青山之外Teamkill
細蚊仔果時係電視睇日本果套四谷怪談都好恐怖呀
記得條女好大波
巴打幫你唔到 Salem’s lot已經係諗到最接近

Btw我搵到自己講果套鳥 原來係原振俠與衛斯理
好似係原振俠與衛斯理
頭先睇唔到有食人魔個keyword
如果係西片又有尖手指嘅
似係魔鬼屍餐或者猛鬼街
我都想搵番套細個電影台睇過既恐怖片

無記錯好似係日本片黎,淨係記得兩個畫面
一個係個天空有好多隻類似惡魔魔鬼係到飛
另一個係屋入面,有把刀插住個人頭係牆到

因為真係好細個睇,套戲其他嘢已經無曬印象
唔該巴打 但我講嗰套係西片嚟
巴打好波 我都搵到了
多謝巴打 前面都有巴打講呢套 但原來都唔是
我嚟
Btw 呢個係以前吸血僵屍嘅印象
前面有巴打擺左wiki 個list出嚟 逐套搵可能真係會搵到

最驚答案原來係doctor who/某劇集嘅其中一集 咁就好難搵
再爬文
其實今日同佢搵左陣 睇左劇照同全套戲
未有收穫
頂 又柒左
爬完文之後我諗緊其實係咪沉默的羔羊
但又唔match 食人魔
雖然都係食人
如果佢唔講顏色 我都認為最接受係魔鬼屍餐
但佢講到咁 好明顯套戲真係好耐下 依下真係最難搵
佢講嗰個形象話似stephen king套野
但其餘野又唔似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞