有套恐怖電影由我三四歲困惑咗我好多年 , 求連登兒女幫我揾返

615 回覆
127 Like 12 Dislike
多謝你
但你記唔記得套野係宗教為主?
同埋100%肯定嗰幕係黑白?
隻嘢真係似MOZ召喚王隻食人老魔 但係佢塊臉係全白色 尖耳咁

好似都係尖牙 手指好尖咁
負皮唔緊要
有冇人知邊套戲
多謝你 , 但我見魔鬼屍餐係2001年上 , 我應該係2000年前睇嘅套電影

我嗰陣應該幼稚園 , 甚至應該係97年前睇
最記得係入面係神父 戴住個十字架
但未必係真係宗教意味
黑白我真係唔敢肯定...剩係記得影片顏色係相對單調..最多係啡黃色配黑白灰...sorry
公道d講無膽學咩人入黎睇恐佈野
個標題根樣寫明恐佈
唔通出眥大歡喜圖?
當然佢呢個行為係on9就一定嫁啦,至於老母定全家留比你定自行處理
#299嗰套岩唔岩?
如果唔岩 睇下係咪依兩套?
Nosferatu, eine Symphonie des Grauens
The Hands of Orlac
Salem’s lot?
有光頭有神父
佢張恐怖圖有咩建設性?
幫到大家搵戲?
兩條on9死全家啦
全家生cancer
呢個重播親都睇,佢個look幾型
The Hands of Orlac個色調同背景係最似我嗰套電影
eine Symphonie des Grauens個角色就最似我講嗰隻嘢
多謝哂巴打幫手揾

另外我發現有近年有套嘢個形象同我細個睇嗰個係非常似:
hellraiser?
我諗你講嗰套戲應該係1960年打前
因為上世紀早期啲恐怖片好多都係你講嗰啲造型
即係吸血鬼

再問多啲先 你有冇印象套戲係咪無聲電影?
同埋你話開頭蓋嗰幕係咪sure係片尾?
唔該哂巴打 , 咁冷門嘅電影你都有涉獵
係啦呢套嘢入面隻鬼個形象比較接近我細個睇嗰個
我放細圖費事嚇親大家 , 請大家幫吓眼有無類似形象嘅鬼嘅電影:

但應該都唔係呢套 , 唔該
類似呢隻嘢 , 但全臉都無釘 , 同埋呢套嘢應該無正面對抗神父畫面

唔該巴打
係呀 , 如果我個套我係無記錯任何嘢應該真係遠古舊片
我睇嗰一幕係完全無聲的 ,
純粹係影住吸血鬼(?)慢慢行去木屋門口,
跟住神父喺間木屋入面已經聽到吸血鬼嘅腳步聲
跟住神父佢握緊戴住嘅十字架頸鏈施施然行去門口開門
佢另一隻手好似仲拎住枝燈定蠟燭咁架
跟住佢地兩個開門對望 , 然後吸血鬼就一手開佢頭蓋
神父個頭已經流哂血
全劇好似就完咁
對當時嘅我嚟講係好震撼

總而言之我睇嗰一幕係完全無聲,亦都真係唔肯定係咪片尾
佢係咪講緊我問個套
喔喔sorry搭咗嗲
個個都騎劫post 搭單問
樓主仲未搵到套戲
但好記得係女人完場的,最後係去到停車場。
都唔緊要 , 有巴打幫到其他巴打都好

我預咗我嗰套真係未必揾到 , 畢竟我自己間唔時都有特登揾吓

都揾咗好多年
係咪記錯油站做停車彭?套謝有兩個結局
第二結局係沙盈盈變左喪屍
咁佢答到人想搵咩未呀死雞撐飯蓋
我入鬼屋係想比人嚇 起碼我係自己想入
明明入小丑鬼屋 你比隻貞子就話我預左呀
九閪唔撚搭八 你係咪同共產黨一撚樣
你自己用得華為就預左比資料人㗎喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞