有套恐怖電影由我三四歲困惑咗我好多年 , 求連登兒女幫我揾返

615 回覆
127 Like 12 Dislike
仲記得幅牆
八九十年代啲港產鬼片真係好顛
炭燒凶靈?
熱血青年好細個睇過一次,之後發左幾年惡夢
好記得係直飛入垃圾桶
見鬼2?
如果係差唔多10年前出版就應該係
細個半夜喺明珠台睇過一個節目,有個男人咀緊個靚女,咀完發覺個女人變咗骷髏骨頭,但好似唔係戲又唔係劇,又有個骷髏骨頭做旁白的,會唔會有人睇過
有線電影台好多咸濕cult 片
惡魔人
我都記得
我畀佢嚇足好幾年
去親廁所痾屎都要打開對腳睇下下面有冇手

唔記得咩名
淨係記得一班mk仔mk妹去大屋開party
之後就各種慘死
搭單問細個明珠台睇過,外國片
背景好似係災難片但係似喜劇,淨係記得其中一個scene:
場景冇記錯係夜晚,一條空曠無人嘅街上
有個男仔同個女仔講解緊一啲化學知識,突然條仔叫條女除左件衫,因為條女件衫上面印住元素周期表,佢話方便講解
條女都ok大
Sorry冇已經其他資料,但好想睇返
記得有套係一班人跟住本書玩靈異遊戲
有筆仙同捉迷藏嗰啲
玩到最後個個唔係死就係返唔到陽間
係嚇到嗰排幾年都驚自己行走廊

港產鬼片真係唔差
順便幫樓主推推
其實細個嗰陣嘅記憶好易會扭曲咗
尤其係隔咁耐
而且仲要講緊電影情節,好可能攞埋咗constructive memory
見鬼10
黃耀明唱主題曲果個我都有印象,好耐以前亞視半夜播嘅但唔肯定套野係唔係台灣靈異事件
我知!鬼鏡定唔知魔鏡
陳啓泰做既
搭單問嗰啲正仆街
幽冥怪談
鳩估 地球再發育?
似係呢個thanks
搭單問
細個睇過一個恐怖片, 應該係90年代既外國恐怖片,
係係一個鬧鬼既古堡或者大屋度, 應該係有一team人入左去之後被teamkill左, 電影後面係有條友一丁友上左閣樓, 之後閣樓上面全部係鬼, 電影最後一個鏡頭就係條友既頭由閣樓條樓梯碌左落樓, 之後夾雜d鬼既笑聲就完左

E個鏡頭好深刻, 想搵返套戲黎睇返
就係佢!!!
好恐怖
我印象中嗰幕係狗唔係貓 同埋嗰幕係喺主題曲出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞