有套恐怖電影由我三四歲困惑咗我好多年 , 求連登兒女幫我揾返

615 回覆
127 Like 12 Dislike
我有見到佢講喺舊登已經問
但係見佢俾你講兩講又有新線索咁
我都好記得
其實有個最簡單 最方便 最直接嘅方法
就係去reddit問
回魂夜
有印象,西片黎隻貓變大頭?
係好能突狗然個隻,但我其實係無睇過套戲
好似唔知記時又係有人問過,仲有埋動態圖
咩戲記唔記得? 好大陰影,雖然key得好假,但個阿婆真係好撚恐怖
9up 蝓蛞之災
唔係西片,中國人阿婆
兇貓?但又無阿婆嗰part
搭單想搵套泰國鬼片
我估00-06年
淨係記得喺醫院病床下底有女鬼
唔係電影,係電視劇,記得係一個個單元咁既
定係個頭碌左落車底?
笑到收唔到聲
原來咁多人都淆大頭怪嬰 我想當年又係睇到要家姐陪我訓
上網睇過但好悶
可唔可以文字解敍下天花版個結局
我搵到了,套野叫《台灣靈異事件》,但唔記得左係邊一個單元

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/台灣靈異事件

BTW 呢套戲個片尾係呢度 個神父最後都係俾啲鬼攞刀劈頭 不過就唔係樓主你講果個光頭食人魔啦
細個睇完之後成日形住夜晚屋企會唔會有呢啲霧湧入嚟
https://www.youtube.com/watch?v=ETYtlwuM7Wo
有啲印象依套野 係咪黄耀明唱主題曲
應該拎去PTT度問,台灣人搵依啲好癲
例子:南部弄假牙
猛鬼佛跳牆
版本二
Mavis去訪問Connie(去Connie屋企),Connie嘴裡卻持續發出男人的聲音,
Mavis抬頭,發現真的Connie已經被釘死在了天花板。
Mavis跑出,紅衣女鬼出現並慢慢逼近(公屋長走廊),攝影師倒下,
女主後退無路,同樣出現嬰兒的聲音,只能看到一雙腳
逐漸的逼近女主,尖叫接黑屏
當年聽收音機聽住個男人講,好好聽
搭單想問套細個係明珠台/國際台睇過既西片(非恐怖片)
幾個人一路被追殺
其中有幕係天台搭條梯走佬去另一幢大廈天台
留低殿後果個就死左
有套係 有幾個人入左間鬼屋 出唔番來 個結局係得一條友出到來 果套真係勁恐怖
http://www.whatismymovie.com/

睇吓幫唔幫到你幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞