有套恐怖電影由我三四歲困惑咗我好多年 , 求連登兒女幫我揾返

615 回覆
127 Like 12 Dislike
印象中係1996-2000中午前喺國際台定有線電影台睇到
成套嘢好似係黑白 , 感覺超舊
剩係記得有一幕有個全白色光頭類似吸血鬼定食人魔半夜敲一間木屋嘅門
入面木屋有個神父好大義凜然咁慢慢行去開門
唔知拎起十字架定咩
然後隻食人魔一下用尖手指挖開咗神父個頭蓋
跟住好似就全劇完
跟住睇完就返學 幼稚園高班嗰陣好似 真心驚咗一排 成日發惡夢搞到
我每隔一段時間發夢就諗起 但肯定係電影情節唔係發夢自己FF
而家仲間唔時諗返起套嘢個畫面
有無巴絲知係邊套電影???
同問有套嘢係唔知咩事女主角去到一間醫院,佢同行嘅朋友好似都變埋鬼。之後醫院好多鬼追住佢,最後逃出去停車場位見到警察,點知警察都係鬼就結局了。

香港戲嚟應該,廣東話的。
細個睇完超驚。
感謝推post
我都係細個睇完好驚,一直到而家有時發生都諗起。
陰陽路其中一集?
個感覺好難頂,即係其他恐怖片都係諗一陣就冇事,但係呢套我真係搞唔掂
唔知亦都唔敢搵嚟check
好驚
有線電影台真係好on9,以前細個轉電視台都要好小心
其實你講嗰套係唔存在嘅電影嚟 只係當時得你一個睇到就好似Candle Cove咁
幫推
我都驚係咁
但細個呀媽要出去打工
就係成日自己喺屋企開有線電影台呀國際台呀明珠台睇西片 應該唔會係自己FF
同問,唔記得西片定港產品,有座大廈電梯升降機,㗎lift上面好似寄生咗隻生物,好似八爪魚,d人搭lift佢會緊死人,想搵戲名好耐
獨留兒童係好多呢啲嘢發生
我都有類似問題
細細個睇明珠台又有一套鬼片

間屋最後恐怖到d白骨好似草咁生哂上地面
簡直係童年最大陰影
你嘅情節我諗起一套鬼片

就係兩隻差佬
比佢地拜嘅關公顯靈斬啲女鬼

唔知係咪同一套
鬼眼刑警
講起升降機鬼片
有一套叫升降凶間 都幾經典
Thx
pish
細個星期日影院睇過套好撚恐怖嘅戲
套戲好似係古裝 戲入面啲人可以攝入啲燈柱(?)
入咗去就唔可以郁 一郁個頭就會甩 然後有好多鬼(?)會攻擊你
痴撚線打完都唔知自己講緊乜
有冇巴打幫手揾番
花月佳期
吳奇隆演
有線我就記得怪談但真正令我當時訓唔著的,只有東南亞怪談,全文字,係真係驚。幾年訓唔好

依家佢變成左我寫恐怖劇情嘅素材之一
好撚勁
細個嚇到仆街
我都想揾番一套 應該係泰國鬼片
講一個住宅單位反鎖左入面有隻鬼
淨係記得咁多 唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞