認真問剝橫生智慧齒

379 回覆
19 Like 0 Dislike
建議都係嗱嗱聲搞左佢 我智慧障都冇蛀架 蛀大牙咁解
巴打瑪麗做?定私家

做乜咁睇唔開琴日剝完4隻第2日去食大排檔
我屌 唔好啦
我係個網到入資料apply架 乜有得直接send email apply架咩
減肥靠剝牙 巴打用左幾耐時間康復返
應該唔係呢間 我睇個間好似有2間分店 係我朋友睇開 但我覺得我中左伏 佢洗完牙我d牙都唔太舒服左幾日
可以直接夾住剝係智障齒係講算係生性嘅牙啦
我個2隻仆街仔 淨係突左個頭出黎已經搞到我冇位生了 要剝一定要開刀
自己掹 聽落好痛
個牙醫都幾九唔搭八開少少資料警下世都好
應該係因為太多人搵佢 連登個個post都有佢個名 但越多人做佢經驗就越多 感覺越安全
過來人,4隻剝哂

上面果2隻垃圾黎
我有一日牙痛,求其mk入間診所佢話智慧齒問題,擺低錢就搞掂(唔貴) 個人體質問題剝完幾個鐘就正常食野

下面就大佬黎
相熟牙醫話一定要專科,天價,叫我排菲臘
全身麻醉訓左2日院
剝完係食唔到野
只可以食流質食物
我果陣食餐肉麵,煮到勁軟
好似呀婆咁"損",用條利磨爛佢吞

我就建議一次過剝,長痛不如短痛
連登有愛 佢有俾監測麻醉呢個option我 又係眼訓 唔知係咪同sedation差唔多
標準答案:菲臘 or 排政府診所再駁轉介排公院
我都想知 話就話訓左但醒返都仲係會痛到仆街
全身麻醉一次過剝
唔係好痛架咋,醫生話一次做一邊,可以留返一邊食野,一次過做曬就只痛一次咁囉。我想食野,分開兩次做,普通私人診所,跟足醫生吩咐護理,好快無事,而家輕鬆曬

奉勸巴絲如果牙齒問題真係,趁後生做咗佢,老咗先維修復原能力無咁好,會好麻煩
一樣係菲臘轉介瑪麗 幾百蚊搞掂超正

因為佢地手勢幾好(最少我個case係) 做完唔太痛
就亂鳩咁黎 唔好學我 dry socket果種痛係生不如死
你要係奇難雜症先可以轉介瑪麗吧?
又唔係 我都唔知點解可以咁 排左9個月就有
前日剝咗隻下面橫生嘅智障牙,剝就冇咩嘢,第二日個樣腫到仆街。
由剝果日到真真正正變返哂正常感覺都成個月
鄧仔叫返我返去拆線之後就無乜點理過啲牙
剝牙個洞生返哂牙肉埋哂口就半年左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞