認真問剝橫生智慧齒

379 回覆
19 Like 0 Dislike
隻牙果然真係智障 d人完全唔會生 我好羨慕
原來係咁 我一直以為要自己mak大個口
由細到大都好好彩冇剝過牙 今鍋俾智障齒玩撚死左
6月 有排驚
之前隻智慧齒打撗生
好近神經線要全身麻醉
訓醒感覺似比人打腫左咁
打側瞓合唔埋個口又係咁流血落枕頭
第日用另一邊照食到雞翼
勁驚啲食物跌落個窿度
想笑笑唔出扯住扯住咁
我橫生智慧齒 牙腳勾住神經線
牙醫話 只要保持口腔衛生 (唔好比佢蛀/發炎)
基本上都唔洗搞
做我條女就唔痛了
好多年前都係一炮過四隻全身麻醉,係公院做

合埋眼一醒就搞掂,成口血流埋眼水,痛左成個禮拜,完全冇胃口日日食麥片,一個月先完全好返
Me too...
總之個感覺就好怪,係冇感覺嘅,但你會知道有啲人喺度撩吓撩吓,揼下揼吓,然之後係咁攞啲牙嘅碎片出嚟,你唔會知道幾時最後一刻...
我個睇牙醫手勢好,其實個傷口唔係幾痛,係傷口附近牙肉腫d,反而最痛嘅係抹大個口嗰陣時口角傷左之後變咗大飛滋,所以剝完牙之後有幾日我係黐脷筋咁講嘢
排菲臘牙科排左好耐都無下文
我上次都係,人我最撚驚果時係佢同我講:你隻牙腳有倒鈎,所以要花多一陣時間去幫你

過左陣又話:唔好意思你隻牙碎左,要幫你吸返啲牙出黎
都會 不過食野係麻煩d 飲奶囉唯有
同埋面腫就戴口罩出去
果陣食個lunch都搞勁耐
我3年前鄧幹耀度1次過剝晒4隻 全部野夾埋7100
好快手 醫生同姑娘都幾nice
我嗰陣剝完都有向人推介 你可以睇睇
剝智慧齒
https://lih.kg/augGrT

搵鄧幹耀之前,同你一樣係第二度照過,話近神經線唔幫我做
要再轉介我去一間嘢照CT($800-1,000) 同搵專科剝
好似水尻我咁 當時洗完個牙拿拿聲走人
有閒錢掹咗佢係好事,因為佢爛就有機會感染其他牙。
合埋眼由佢整好快就冇事架喇
建議1次過搞啦
我係菲臘排左1年半
訓3日瑪麗, 全身麻醉剝左3隻
最後記憶係醫生叫我吸啖氣之後就訓左啦
咩都feel唔到, 醒返之後唔算好痛
出院之後其實食咩都得, 你咬到的話
菲臘有個好處就係會幫你覆診幾次, 睇下傷口埋得好唔好
第一次去之前果晚都好淆底
但去完之後 發覺其實好安全
有咩事都有啲老師喺度
我對現今大學嘅師資仍然有信心嘅
佢地教得嘅方法 我相信都係最穩陣
建議1次過啦
麻醉對身體負擔好大
你個名好啱你
開心d諗 你有5個幾月時間做心理準備
個名冇改錯 點樣做到第2日就食到雞翼 我平時一定要打側先訓到 我屌
分兩次
其實係打麻醉個下有啲痛 跟住無事
事實係好易蛀 我都算刷牙刷得好乾淨 年年排牙都好健康嘅人 呢次俾智障齒撚狗咁撚死左
睇埋上面d留言 感覺好似局部麻醉分開2次剝好得仲快d??????
絲打幾時排架 我個陣6月排 12月尾收電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞