認真問剝橫生智慧齒

379 回覆
19 Like 0 Dislike
去左菲臘consult完醫生話可以揀
去瑪麗醫院全身麻醉一次過剝四隻 /
係瑪麗醫院做監測麻醉 分2次剝
係返菲臘牙醫局部麻醉分2次剝

上面正常下面打橫生貼曬牙已經完全冇位
排期都要九個月到一年

暫時考慮緊全身or監測
想問有冇巴絲打試過全身麻醉剝 我驚一次過剝四隻醒咗之後會痛死好撚怕痛所以有d擔心局部麻醉我會暈

同埋見個個都話鄧幹耀好 諗緊定係出去快快手搞掂佢好

求指教
鄧幹耀係好
出去你預好貴
剝嗰下一般唔會好痛嘅,係驚多過痛,剝完之後反而可能會痛幾日,但你做全身麻醉醒咗之後都會痛

驚咪全身麻醉,但好多人都係局部麻醉就咁剝。驚唔驚呢樣嘢好主觀
一次過剝四隻會食唔到野
覺得剝個牙都要全身麻醉好大陣仗 但分2次又覺得痛完一次第2次再去 會更加驚

智慧齒真係on撚鳩架屌!!!!!!!

師兄你個陣係邊到做同係點樣做架
一開始係外面照過話勁貼神經線唔幫我做
要我搵專科 要成8千
所以先去網上排期菲臘
後尾追po見鄧幹耀好似都係幾千 有d心思思
都擔心呢樣 feel到應該痛到仆街
又想長痛不如短痛
我9月尾係將軍澳醫院全身麻醉剝晒四隻智慧齒。我覺得痛唔痛係睇個人體質,果陣剝完牙,我覺得唔係好痛亦冇都食止痛藥。不過食唔到野係真嘅,其他牙會好似冇晒力咁, 要食粥, 不過都係食一個禮拜到,之後都可以食得飯啦
上次個牙醫攞個錘揼我隻牙,嚇到拉屎
我係分2次剝 每次剝2隻
因為麻醉咗 所以剝唔痛
剝完大概個半鐘麻醉藥過咗就好痛!
仲要我2次都唔係好止到血
麻醉藥完咗都要用力咬綿花
我覺得你分開2次痛會好啲
一次4隻我驚你痛死
唔好唔理 我個陣就係因為冇痛所以冇理到 以家第4年
我下排d牙 由齊俾佢推到歪咗
以家頂實我大牙 xray完 話我有d蛀緊
仆街牙黎架屌!!!!
剝完個陣有冇唔舒服個d
洗唔洗返去拆線個d
我追連登全身麻醉post 有d又話反胃有d又暈咁
有d又話個人蠢左...... 我個人本身已經蠢 唔想再蠢d
都想問下最尾腫左幾耐 訓左幾多日醫院
唔該曬你
一炮過啦屌你老味
第時仲可以同個仔講你老豆的風光屎
我屌我覺得我會暈左係到
係咪都係橫生得好入所以先要揼???
一次四隻 攞病假 一勞永逸
訓醒覺攪掂,腫個零禮拜,全麻啦
我係正常生,不過蛀到得返半隻
第2次再去會唔會好驚 痛過一次識驚
之前照過鼻內窺鏡 痛到仆街 之後再見到枝管已經個人無意識咁震到仆街
雖然我都覺得一次過4隻應該會仆街
我係絲 唔痛就ok了
其實係,大多數情況都唔使去到全身麻醉,但覺得驚同想一次過剝晒並唔係問題,你唔介意咪全身麻醉囉,但你都要明每種治療都有佢嘅好處同風險,包括全身麻醉

我係認識嘅人幫手剝
正常生都要揼
好似要打碎橫生到冇位 但都仲係淨出左半個頭
聽個醫生好似話 個plan係要車骨 即係鋸開d牙(好似係)
點解做人咁難 啊!!!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞