認真問剝橫生智慧齒

379 回覆
19 Like 0 Dislike
曾經都係咁 我果陣係局部 雖然唔痛 但係個過程極度緊張
手術後果日都會仲有有少少痛
比我再揀會揀全身 一次過搞掂曬
不要再說了 最尾揀咗局部分2次做 祝我好運
診所$6000一隻,當時佢開一萬都即比佢,我隻牙太大隻仲要一開二先拎到出嚟,愈拖愈痛苦
連登有極大量菲臘嘅post 你可以爬下
窮撚嚟講就冇得輸嘅 都伏唔得去邊
咁想快就一定出面私家啦
咁都全身? 好傷喎
半年一次分兩次最好 你起碼有一邊牙食吓野
過程比想像中輕鬆 主要係打針嗰下痛 然後驚 好似係個口入面打樁咁
我終於等到電話啦
巴打想問你係四隻都正常咁生?有冇橫生?
嚟緊五月都係北區全身麻醉一次過剝四隻
但我下面兩隻都係橫生 左下出得多啲右下得隻得個角出咗嚟
好撚驚

個陣聽到醫生話可以揀全麻或者局部分兩次
我超怕痛所以好快咁答咗佢全麻
返到去屋企人係咁屌我 成日叫我打去改返做局部
原本完全唔識驚 係比佢地屌到而家勁淆底

利申 以前有隻大牙蛀到要杜牙根 整咗好多次先搞掂
啲人成日話好痛但個陣一次都冇覺得痛
麻醉藥都未過已經食緊野
但今次剝智慧齒真係驚到瀨屎
智慧牙有幾個錢嘅就唔好貪平啦
hi一hi條神經線 咁就一世
巴打唔撚使驚
我兩隻下面橫生 我係蛀咗一隻兼勁近神經線
我都係驚痛所以全身一次搞掂

今朝剝完 痛到仆街 唔知係麻醉慢定點 剝完我個嘴唇先痺咗 明明剝第一隻唔覺得痛 剝到眼水都標埋
睇嚟全麻好啲
過年前剝下面一隻半面麻左半日但剝同剝完都唔痛
我嗰隻橫生痴神經線
專科醫生好強調開刀有可能永久下唇麻痺
係咪真係好大機會會咁
睇彩數 既然都知痴神經線 建議貴一貴都畀專科搞
你都可以考慮搵第2個再照 我第一次私家照都話痴 要我去專科
然後去左菲獵到照第2次又冇話痴
講真醫生一定會同你講最壞情況畀你知 廢時你之後搵佢麻煩
book咗專科啦
就係專科都咁講我先好驚
我睇到張片個牙腳真係貼住晒條神經
就覺得自己好似出硬事

但都冇得揀唔剝 唉
搵得專科都係要信佢地架啦
不過記得發生機率都低嘅
無錢菲臘牙科完,痛就一樣,手勢無得睇到邊個好啲,但香港牙醫多數菲臘牙科出身
你講完呢句我安心了 菲臘到排緊期剝了
瑪麗醫院 ...之後一星期飲筒食野

一次痛好過分幾次痛
我諗住如果搞都係一次過 要飲筒飲粥囉
你留言好似ppdh打手
牙醫冇同你講剝完牙千祈唔好用飲筒?
我前幾日做 佢都咁講
講到做完一定會咁樣
係咁叫我考慮下做唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞