認真問剝橫生智慧齒

379 回覆
19 Like 0 Dislike
同樓主一樣下面兩隻智慧齒都係橫生,分2次剝,普通牙肉麻醉,正常橫生個隻剝時少少恐怖,用個鉗扯住隻牙搖到成個頭都郁埋扯出嚟。不正常橫生個隻仲衰,因為近神經線第一次要切半,切半後長期有個窿喺牙肉位,容易藏野食。大約8年之後未剝出嚟個半截浮出嚟頂到前面隻牙,但牙腳依然近住神經線,最後夾硬剝咗,塊面有一忽冇知覺咗4個月。
到底係好事定壞事 爛大牙但留左隻智障齒係到生
不過打直嘅話可以當一般牙用掛 (鳩up)
我以家諗落都覺得情願分開
不過佢分開剝都有2種

以家多個問題係 菲臘手勢會好d定瑪麗會好d
拎張X-RAY問下鄧幹耀幫唔幫你剝
今日聽醫生講好似係差唔多 但就會仲有d知覺(好似係)只係會令你冇咁怕 唔會震到唔合作佢好難剝咁

以家應該都係分2次剝 我唔想半個月都係食粥
係睇下到底瑪麗做定菲臘做
出面一萬4隻算唔算貴? 兩隻近住神經線要開刀, 一隻仲要打橫生
唉我以家勁後侮冇早d搞!!!!!!真係弱智架個牙!!!!!!!!我仲要生得好入 以家得半個頭出左 到時應該好難搞 我屌
師兄剝左了?最尾痛唔痛 剝完咩情況
分四次剝晒
下面兩隻打橫生
成日攝垃圾 仲搞到有隻大牙蛀左
私家剝幾千一隻
局部麻醉 過程零感覺
藥力過要食好多止痛藥
上面兩隻算正常
但都要剝
因下面已剝晒
拖拖拖
朋友講先知有菲臘牙科
排左半年 一個月內分兩次剝埋
唔知係咪生得正常
康復得好快
剝完過兩日已經打邊爐
剝得都好快 幾分鐘搞掂
有啲後悔之前搵私家睇
又剝牙又專科都搞左幾萬蚊
私家????2次局部麻醉咁其他2次係點剝 我都係覺得傷身所以先考慮緊 如果唔係訓個教就搞掂是都幾爽
師兄用左幾耐時間康復 同埋點解會揀全身麻醉嚟做
街到照都係幾舊水 我個陣照就300蚊 建議你都係出去照下 睇下係佢未出之前有冇辦法搞下
唔好好似我咁 牙都歪埋先黎諗去搞
本身個智力已經負緊 唔想再減啦屌
我全麻 一次過剝哂4隻
比我追post睇嘅價仲再貴左

其實我身邊d人都係局部麻醉
嘩屌咁以家個知覺返返黎未
我有一邊個醫生話都幾貼神經線 我見d人話會用鑽鑽個牙乜乜乜
唔算啦嘛近神經線唔係個個醫生都願意做
我第一次睇個個就唔收我case
專科就8000起一隻 所以我先走去排菲臘
絲打你個陣菲臘做 係dr.幫你做定學生
橫生個邊有冇開刀
照完差唔多就排定菲臘或者政府 到佢生出黎個陣就差唔多可以剝
公院做?之後康復如何 係咪要食流質野好耐
會唔會好痛
Supposed 學生 不過兩次都係老師開咗個頭先
效果十分滿意
橫生有開刀
其中一隻仲要連埋隻蛀左大牙一齊剝
過程係無感覺架
之後又痛又腫左幾日
公院做
果陣係有5隻要開刀剝
剝完無特別痛 止痛藥都無食 好似訓左一晚定兩晚醫院就出院
之後要食流質野 耐唔耐就唔記得lu 好似起碼要2-3星期
未呀
未呀,牙醫話唔剝會頂爛側邊隻牙,最後要杜牙根
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞