[Viu TV] 女神降臨(2)

1001 回覆
25 Like 6 Dislike
真,如果改善埋修豪神講d唔講d嘅位 16集都會冇曬劇情
嘩,好慘
我覺得書竣修豪喺漫畫嘅人設都好啲
入邊佢哋兩個都好好 令人好心痛無嘢可以彈

仲有成6集 我都想知有咩玩...
唔好咁狗血
電視劇通常第8集就要kiss定律黎
我覺得之後都係講朱靜修豪之間有咩磨擦誤會
朱靜點handle女二啲八婆計同素顔秘密
修豪知道老豆害死個frd點拆
修豪書竣點和好之類
始終得翻6集 仲要用時間講家姐同細佬個兩pair
前面幾鍾意守珍 今集黑到咁
唔係修豪鍾意左朱靜先跟住去學習小組咩
講青梅竹馬修豪同朱靜都算係丫漫畫屋fd
小修豪仲要已經鐘意小朱靜
臨尾15分鐘似係比老豆激親而發脾氣多過呷醋
係囉 後尾朱靜搬咗屋先無來
來往^
其實咁樣叫青梅竹馬咩
最多咪叫有一面之緣
講青梅竹馬一定係姜秀同修豪
但有冇愛情就......
編劇一定要佢地亂up嘢,唉,如果唔係無劇情
現實好似難d有青梅竹馬結婚啊嘛,兩個大熟悉嘅會好似親人咁,會冇咗男女之情
真係少 特別依家講自由戀愛,唔係咸豐年代指腹為婚
不過又唔係冇 我諗起朱千雪
應該都係漫畫屋見過幾次啦,如果係一面之緣修豪見到張都唔會記得
見到張相^
真係好唔鍾意佢
之前恰女一條女送返條鏈比書竣果度係咪有d陰謀,定還是之後劇情會講?
青梅竹馬既意思係兩人一齊成長一齊玩耍,到長大後發展愛情
咁朱靜最多都係見過一兩次氹番修豪笑,兩個唔算係一齊成長喎。正如如果你係絲,你老母個疏堂親戚個仔年紀同你差唔多,咁你哋會唔會叫「青梅竹馬」先?你哋最多都係拜年見過幾次,咁又係「青梅竹馬」
姜秀識咗修豪10年,細個去過佢屋企訓帳幕,兩家人又係世交,咁「理論上」兩個會似青梅竹馬多啲,不過兩個之間就冇愛情

打咁大段野唔係撐姜秀而否定朱靜修豪關係,而係要搞清楚各人關係
睇到呢到一唔小心會變書俊派
應該係 或者係想鋪排到條女黎還手鏈 發現朱靜都喺度
之後可以黎搞佢(?)
係咪嗰度世美會爆朱靜之前素顏嘅嘢出嚟俾書竣聽
9估
我都覺得劇情舖排佢地第8集咁快拍拖唔係幾好
搞到書竣好似明知人地拍拖都痴埋去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞