[Viu TV] 女神降臨(2)

1001 回覆
25 Like 6 Dislike
我覺得套戲入面朱靜對書竣乜野都冇 淨當佢friend
Agger
其實係 之前旅行書竣同修豪講過朱靜心意先係最重要
但佢知道朱靜係中意修豪同埋佢哋一齊咗
雖然做model個次就話係咁啱
但之後cafe打工個啲咁親近
喺巴士個度唔知佢係get唔get到講緊秀貞
不過佢又水朱靜分手
其實佢都應該避下嫌啦 冇理由唔知自己可能令到修豪朱靜有誤會
修豪嬲真係好應該
都係嘅
但佢唔痴朱靜我哋就見唔到佢啦
真係好壞...但我鍾意
同意 修豪真係好愛朱靜
其實佢完全唔介意公開
聽到佢唔舒服買晒所有藥同粥去搵佢
話實現朱靜一個願夢個度勁sweet
個幕嘅修豪唔係因為有錢可以幫到朱靜所以正
但反而佢係特登製造一個機會令朱靜可以心安理得啲咁實現夢想
我諗佢轉校都係因為俾人杯
班人係朱靜轉校之後轉移目標恰佢
我估佢都會心理唔平衡跟住爆朱靜秘密
朱靜唔係唔鍾意修豪
只係佢太自卑
覺得自己醜樣但得到全校最靚仔嘅人鍾意
對佢嚟講太唔真實
公開覺得唔好意思
又怕其他人會因為咁而討厭佢
一路擔心結果俾秀晶有位入搞破壞
書竣水佢分手 莫名覺得搞笑 唔知佢係咪特登
衰仔黎

修豪朱靜兩個其實講清楚咪唔使咁煩
明知另一半有人鍾意
咪話佢知要佢避嫌 唔係我會唔開心
人哋唔知咪keep住當朋友咁正常來往

不過無計啦 劇情需要
其實書竣係有幫修豪講好說話
話修豪唔會咁易分手
女主角收兵咁款 睇到燥底
佢好似係話 修豪唔會令朱靜擔心呢啲嘢
但佢自己製造咗樣擔心比修豪
我都覺得係因為朱靜走咗之後啲人恰佢 所以佢都轉埋校。 如果俾書俊同修豪知嗰班人之前咁對朱靜 一定出手 好想睇
係啊 梳 我哋教唔好佢
討論度好高

就快要開第三個post
本身以為守珍真係好人 點知
好唔想睇下一集但係又好想快啲睇 有無人明
如果避咗嫌就無戲睇
書竣應該寫成好似漫畫咁默默付出支持朱靜好過擺明flirt人條女
CITT真係好爛
而且又係搞到大多數人second lead syndrome
我真係唔識欣賞男一個人設男二徐康俊好好多!

但宜家女神降臨令我嚴重啲書竣啊
發覺呢到啲人都幾憎男1
點解可以無人講係男2衰
知道人地拍緊拖仲要痴埋去
上面我有咁講呀
一開始已經衰
心懷不軌 溝人條女
唔算憎嘅 喜愛程度無咁多啫
漫畫修豪同朱靜冇一齊到
所以書竣就算知朱靜中意修豪
但keep住溝朱靜都冇衝突

漫畫記憶最深係書竣知道朱靜中意修豪
就問朱靜「你就那麼喜歡他哦」
朱靜點頭之後書竣低頭微笑咗吓話「是哦」
依幕真係勁心痛
明知自己中意嘅人中意自己朋友內心一定好掙扎

其實電視劇男女主咁快一齊咪會冇咩嘢睇(?)
後面唔知會唔會又分分合合咁
相信呢度好多絲打同我一樣都係鍾意書竣多過修豪少少姐又唔係話憎佢 見到佢對女主咁暖又靚仔一樣心動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞