[最終回倒數4] 進擊的巨人漫畫討論 - 136話

1001 回覆
35 Like 5 Dislike
動畫組自己加料?
第一季第一集開頭好似都加插咗艾倫發夢夢見老母被戴娜食
漫畫冇講個夢係咩黎
同好多港豬藍絲淨係識睇TVB一樣
美國d主流傳媒被操控 被滲透 枱底交易
明明呀侵大善人一個
一個市民話想借佢私人飛機送個仔入院,呀侵二話不說即借
一個農場主人差銀行錢,自殺咗 保險唔賠,銀行唔講人情繼續要佢家人每個月還好多,呀侵即刻出手同銀行交涉
呀侵同MJ fd到痴線,MJ被屈戀童,呀侵繼續畀佢同仔女玩,仲借別墅村畀MJ住/ 為黑人社區做事、派錢,多過奧巴馬好多,結果依家被屈種族歧視
撒軍、搞掂isis、任期內冇打仗、同金仔傾掂數
真正MAGA
然而資訊爆炸年代 仲可以淨係接觸同信晒主流媒體
當然仲有Hollywood NBA班既得利益者
呢d美國豬冇撚腦冇得救
動畫好似冇左一路好走個句
係 咁耐人尋味既一句竟然cut咗
不過Mappa要加番都唔難既
前提係我地唔係諗得太多 呢句真係關事既話
100蚊問題:
豬巨到底係進巨定獸巨?
進巨
獸巨特徵唔係大隻過一般巨人咩?

okapi巨唔似好大隻

btw
剩係睇MSM既真係好撚on9...其實呢, 兩邊都係BIASED, 但你明知都剩係睇一邊就
啱啱砌完一隻車力 又要再砌
乜原來
你都係連登仔?
鹿黎嘅
車力mix 獸巨特徵
高普?
by wiki
㺢㹢狓(拼音:huòjiāpí,注音:ㄏㄨㄛˋ ㄐㄧㄚ ㄆㄧˊ,學名:Okapia johnstoni)[1],是一種一直到1901年才在非洲薩伊森林發現的大型哺乳動物,又稱作歐卡皮鹿[2]。它是長頸鹿科中的一種偶蹄動物。它與長頸鹿有親緣關係,是長頸鹿唯一的尚未滅絕的近親。
由於它的後部有黑白交替的條紋,它看上去非常像一匹斑馬。過去曾經有人以為㺢㹢狓是長頸鹿與斑馬交配產生的,但實際上它與斑馬不是近親。生物學家相信長頸鹿的祖先在脖子變長之前其模樣跟㺢㹢狓相差不遠。㺢㹢狓的分布地區是非洲中部剛果民主共和國東北的雨林。

短頸鹿
係office笑到仆街
吉完:細佬 我出得嚟未呀?
動畫所有cut嘢/加嘢都係創哥嘅意思
咁即係算解咗艾倫一開始個夢同流眼淚?
Cut路上小心即係代表唔重要?好似今季cut萊納阿妮趕路咁
睇到#837經已直接屌左出聲
https://twitter.com/shingeki__kun/status/1347408218805293056
Levi手指修正返 真係畫錯左
https://twitter.com/shingeki__kun/status/1347412827888209920
armin修正後句台詞仲廢左
https://twitter.com/shingeki__kun/status/1347400970217558029/photo/3
「...一如既往地同巨人係片思い 混帳眼鏡」 
「...一如既往地同巨人係片想い 混帳眼鏡」
本身都耐人尋味 再咁改法 唔通真係唔係FF...?

不管你信不信 反正我就信了
加埋動畫第一集嘅暗示
其實都幾大機會係佢集齊9巨

想問呢個暗示啫係咩
冇解到個夢有好多野
取代左一路好走個句
Falco話見到自己啱啱揸住劍喺空中飛嚟飛去同巨人戰鬥
姐係佢睇到進巨記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞