[最終回倒數4] 進擊的巨人漫畫討論 - 136話

1001 回覆
35 Like 5 Dislike
唔得啦,除非吉克係gay
兵長係s3有一野插佢條頸
又一對新cp
想改 但係佢講太多野 會變小說
唔怪得佢,佢算係無經歷過咩嘅人。佢可能代表戰場上普遍嘅人嘅意見,有咁嘅心態好正常
關咩事
佢已經俾普通人多好多經歷
讓經歷過既佢都經歷過
又唔見讓咁濕鳩咁自私?
而且佢個人乞人憎就可以憎佢架啦
唔通又話唔好怪啲藍絲
佢地係井底奴性重所以支持支共
有咁既心態好正常?
光頭仔係自私嘅,俾人一種未長大嘅細路
Jean思想成熟

反而兩個係一種對比
萊納人形嘅plot armor先係瑪萊之盾個稱號嘅由來
已經有爛尾FEEL咢巨可以用獸巨能力去飛而唔係由多特性的女巨人黎飛,原因居然係發夢個時飛而車力巨人原來可以係咁變身,咁唔駛玩喇,駛鬼叫佢做支援,直沖中東個陣再連續變身咪得
其實呢兩個設定都唔係大問題,係太過突然,無講過咁濟,就好似唔知點收科就同你講其實佢可以咁做,係咁架啦
兵長一定要斬q死吉克先好死!
其實兵長死都好,上一代調查兵團只剩下他一個了。這對他來說是一種解脫!
好認同
早幾話殺自己友搶飛機已經feel到出事 ( 應該話見到左膠就好失望 )
最後幾話
太多野都無解就趕收工咁
依家睇個款真係炸左骨就收皮咁
死忠左咁耐呢一年真係睇到有D心痛
呢集其實講緊每個角色既悲劇
阿明:大家以為自己有腦但其實乜7都做唔到
三笠:全世界想佢殺佢一生想守護既人
Levi: 無法完成團長遺願,加上佢算係老一輩調查兵團既最後生還者,以前兵團係懷住守護人類既理想而獻出心臟,承繼前人期望既兵長活到最後睇到故事既結局真相,眾人理想係幾咁。。。一廂情願既多餘。無論兵長係生係死都係註定抱憾終生。。。
無經歷過咩
成百集無經歷過咩
弗洛克一集玉碎已經唔同人
佢鳩就鳩啦
仲要得幾集咋
大把野未收線
除非佢之後一集成百頁另計
一係就艾撚放大清場
唔係好難收
光頭根本就係鳩
係完全冇成長過
依前鳩 on直但人蓄冇害都算
但大咗仲係咁鳩 真係累人累物
唔好拎floch同條撚屌比
勁侮辱floch
咁用假bitch比
假bitch去到最後都會有反思
光頭就一直鳩落去
估結局:

炸頸組會死皮克
救阿爾敏組會死光頭仔
最後眾人成功阻止艾撚
返到去結果萊納阿妮老豆老母個堆人
已經係對峙中俾瑪雷士兵殺哂
大家開始明白艾撚先係唯一真理
憤怒嘅阿妮等人變身將唯一殘存嘅島外人 (瑪雷士兵) 殺哂
親手完成艾撚計劃嘅最後一步
最後大家都唔明自己阻止咗啲乜, 又得到咗啲乜
故事係悲劇中落幕
成事不足敗事有餘,又做反骨仔又自私,艾倫地嗚就係為咗保護佢地,依家掉轉槍頭講到艾倫係萬惡,非殺不可咁,死光頭賤種
已經諗唔到個結局同link同到去個bb到,求創哥寫好佢,愈睇愈緊張
明明班友應該知全世界已經向佢地宣咗戰
最尾萊納直情帶隊嚟打帕島
艾撚帶頭迎擊到差啲俾假Bitch殺
唔係艾撚夾埋吉克
帕島一早俾萊納帶隊空襲炸撚爆哂死哂啦
最尾成功發動地鳴還拖
班撚屌仲可以同25仔萊納化敵為友
話艾撚做錯, 依家仲要殺咗艾撚
仲要前面兵長先話唔會後悔揀咗阿爾敏
後面阿爾敏即刻話自己垃圾never done anything 個對比
白夜艾倫講過拯救人類的唔係佢,而係阿爾敏
相信99%都係阿爾敏嘴贏艾倫甚至尤彌爾
但臨完先用成集寫呢d,主線上冇推進,好驚收唔到尾
車力巨人原來可以係咁變身->其實一早講左佢體力超強,可以連續變身2-3個月唔變番人形都得架WO

咢巨可以用獸巨能力去飛而唔係由多特性的女巨人黎飛->我覺得可以睇埋落去先斷定...
cls呢集皮克一打十
文戲冇推進完全唔趕咁
創哥仲要諗好晒結局先落筆
又有晒幾多%進度咁
宣傳又出晒4月完
照計今集唔應該係咁發展
究竟可以點完
Btw信創哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞