[最終回倒數4] 進擊的巨人漫畫討論 - 136話

1001 回覆
35 Like 5 Dislike
點會為左唔想艾倫滿手鮮血所以殺左艾倫咁on9

記憶中mikasa一次都冇講過唔想島外平民死
佢一路都係話唔想艾倫承受罪孽
會場大戰嗰次,mikasa話叫艾倫返屋企嗰段對話

個人覺得mikasa係唔想平民會死姐
利申每話睇幾次冇鑽研 我覺得艾倫滅世唔係一味憤世殺晒牆外人 係因為想保護佢想保護既人&因為已經誕生左係呢個世上 見艾人俾戰鎚家族放上枱&個個國家想艾人死先用呢個方法 所以唔係為左解決問題而係冇計
另外個人認為艾倫行動有少少俾操控既感覺 原因係
1. 佢既行動有d矛盾 對抗想保護既人到差唔到會殺死佢地既地步 少少本末倒置
2. 之前一d鋪排例如之前有一話阿明質問艾倫邊個先係屈服左既奴隸 感覺係想覺艾倫既決定俾某樣野(始祖?第一任進巨?)操縱緊
唔知真定假:

柯尼被炸彈炸死

兵長死於地鳴

阿爾敏用亞妮的戒指變身
柯尼被炸彈炸死
唔好tum我開心喎

Btw兵長
頭兩個好似都合理
第三個諗唔明左膠明點樣執到亞妮隻介指
之前咪已經話佢地有路
有段呀妮同三笠冇對白 講完仲要臉紅
好大可能已經將戒指俾咗左膠明
上一話左膠明俾舌巨活捉 唔俾佢傷害自己變身 用亞妮戒指割傷自己變身解圍好合理
其實係咪呢兩日會更新漫畫定純粹流出情報
應該8-9號出,頭3頁係official preview
pieck
zeke
connie
真?
嘩屌,今集死3個,下集又死多幾個

WIT vs MAPPA
mappa呢隻好型
光頭仔真係死左?
兵長

柯尼
去到尾先推番mikasa人設?
我寧願信佢會為咗艾倫殺哂全世界都好過為咗全世界殺艾倫
Btw 封面圖mikasa係有戴返條頸巾
唔好tum我
見佢講故仔歷史
就知佢係活到最後,世界可能真係比佢拯救
其實都唔算推翻嘅
艾倫話最憎奴隸 三笠咁傷心 除埋圍巾
親手殺咗都唔奇嘅
自己仆心仆命咁守護佢 換嚟嘅係一個:我好憎你
我唔知三笠會唔會理解艾倫嘅苦衷啦
加上三笠唔想見到d人被人踩死
唔想艾倫滿手鮮血咁生存
一路順風,艾倫
應該係回應翻呢個伏筆
其實三笠有冇講過話唔想見到d人被人踩死
應該無人信艾倫真心憎mikasa啩
同理mikasa對艾倫嘅執著都唔會咁易放低
退一萬步如果真係注定要mikasa殺,我諗最多都係佢選擇同艾倫一齊死終結一切
一齊死我都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞