[最終回倒數4] 進擊的巨人漫畫討論 - 136話

1001 回覆
35 Like 5 Dislike
朋友,有冇玩過metal Gear 3?

美國既民主不嬲唔係 古希臘個種民主。美國民主只不得係將就大部分係美國居住既人。

一直都係兩黨話事,只不過美國政客既出發點都係美國。

你係睇到 兩種極權既例子

一個係 霸道既政黨
一個係 以“大部分人”既利益既政黨。

所以你觀點冇錯。
開始覺得進擊都唔係有自由意志既巨人,純粹係比ymir有籍口或者係手段去清洗世界

單行本改翻levi隻手
真係創哥畫錯咗
正喎呢個結局
仲要唔係大部分人既利益, 只係被洗腦既一部分+有錢佬
點講呢
個班人係政客既利益
原來依家變左吉克幫手砌人
呢條友抵死啦,殺咁多人
仲想種族滅絕自己族人
仲要佢地所謂既利益係想玩GLOBALIST, 即係理撚得班本土美國人死, 精英梗係話好架
等緊世界洗牌
戰爭係唯一出路
所以咪話市民比佢地洗哂腦

咩TPP, PARIS CLIMATE ACT呢D垃圾, 將美國人既錢送出去比人使, 但係因為左膠大愛 "嘩我地要保護地球, 呢D錢一定要扔啦" 就無視支那受完錢但就照排污,剩係支持埋D垃圾自我感覺良好既野, 實事就唔見佢地做
原來係咁
真係諗唔明點解要用一整集黎畫打鬥、眾人心理,但又推唔到主線
依家得3話,要對人類幾千年既難題畀出答案 篇幅一定唔少,上面伏筆睇怕收唔晒
寧願諫山創出多4話,143話都除得盡13
真係咁在意139完結既話,每話寫多20頁得唔得
結局方面就應該唔洗擔心
諫山創講明鍾意breaking bad,覺得一套作品有神結局先會永世流傳
可能一兩集就解得晒為左139完就畫一集出黎搞笑
到底係市民被洗腦
定本身天下太平太耐
加上網路成日講平等 大愛 包容

本土美國佬 彩你有味
佢地世世代代打仗 當兵

依家移民難民個d就想同本土美國佬平權
幾多黑鬼,支畜,中東閪
以下鳩估137,吉克同兵長既最後結局

大家都知兵長不嬲都係個遵守約定,服從上司既好士兵,佢同艾爾文既殺猴之約都埋左成五十話,但大家亦都知道,創哥最鍾意係角色得到佢想要既野之前,或者果刻收皮,所以佢唔會殺到吉克,但我覺得兵長依然會成功,點解?

因為而家既團長已經唔係艾爾文,而係毒撚敏

而家個劇情走向就係毒撚敏會同吉克係道入面,研究破解地鳴既方法,吉克同艾倫接觸果時,同埋堆沙,加埋係入面已經過左無盡既時間,所以佢照道理應該可以帶毒撚敏出嚟去阻止地鳴

出到嚟就係戲肉,一向遵守上司約定既兵長,將會違反現任團長毒撚敏既命令,憑私心殺吉克,成為大愛撚中既變數,咁樣唔單止可以成就兵長既性格成長(由最聽話變成違反團長敏命令),亦都會完成約定;而之前兵長親口講過殺吉克可以阻止地鳴,我覺得創哥係玩野,而係變成殺吉克就阻止唔到地鳴

咁都可以解釋點解炸到佢半殘,失去兵長最引以為傲既頂級戰力,創哥都堅持留佢係大愛團身邊,因為從來關於兵長既都唔係佢既戰力,而係佢既選擇(幫艾倫、交里維班比艾倫、揀阿爾敏復活),而今次將會係佢最後一次做選擇,之後佢將會同吉克同歸於盡
即係falco動畫話見到飛黎飛去斬巨人, 係E話既視角
感覺falco最後會食晒所有巨人
annie 個吓踢盔甲巨人諗起riner 被SM
我覺得平權唔係咩問題, 始終2021年唔通仲黑奴咩

但係D人真係太平太耐, 對極端伊斯蘭有咩好包容? 你自己同胞就話死得好, 但對其他伊斯蘭教稍為小心D都話你係xenophobic/racist, 大佬你個宗教某部分人咁撚極端, 又成日攪事, 點樣可以一開始唔小心d對待

黑人犯罪率高咁多, 永遠都係其他人錯, 係社會既錯, 歷史既錯就唔係佢地自己錯, 大佬呀你唔好咁痴線啦

不管你信不信 反正我就信了
但當時法仔未攞到巨人,巨人之中亦只有進巨可以見到未來
吉克:屌你老母皮克 又變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞