[最終回倒數4] 進擊的巨人漫畫討論 - 136話

1001 回覆
35 Like 5 Dislike
點解會有呢個教+點解會知入面既秘密?

有呢個教好簡單可以解釋 - 呢個世界有痴線佬
但咁無理由會知入面係巨人組成
無嘅話 咪你嚟做艾倫
睇左三頁好唔夠喉...
唉屌兵長得返殺吉克呢個誓言呢個生存目標咁
就算唔死創哥都唔會俾佢如願
老豆淨係話進巨特性係唔會服從任何人,甚至能窺探未來繼承者的記憶

呢到係咪暗示埋進巨能力其實係可以睇埋自己既未來?
極緊火
無明講但暗示左啦
牆內王建立黎控制人民唔好追查同改建城牆嘅宗教黎
如果有人想研究/改造城牆佢地會阻止
即係全部高層都已經知道世界既秘密?

因為理論上除左王家唔應該有其他人個世界既真實係點....
咪未來艾撚比咗自己未來比佢睇lo
未來艾撚>同吉克入路>見過去老豆>比記憶>過去艾撚睇老豆記憶

我係咁理解 有錯請更正
想問下有無講過點解尤彌爾食咗萊納個fd之後,好似都無解鎖到前任顎巨記憶咁
岩...最後個決定權都係始祖度
吉克: 點解啲單做極都做唔完
創哥係咪咁諗:既然你地個個都咁鍾意兵長唔想佢咁快死,一於整到佢比死更難受,要你地調返轉頭求我賜死佢
有D高層好似唔係艾族
所以冇得洗腦
所以佢哋先有得分一杯羮做高層當塞住把口

好似係咁
始終太耐冇睇
劇情交代係知道少少唔知全部
尼克知城牆入面係巨人,真王係雷斯一族,尤米爾又係教會偷聽到牆教高層講希斯特莉亞嘅事
啲貴族都係異族人,有利益自然唔會出聲
得東洋人同阿卡曼人衰落變得咁窮
戴娜幾時有機會食超巨?
尤彌爾好前期出現
寫記憶出黎報爆晒啲劇情出黎
第一次破牆,貝爾托特變返人嗰陣,戴娜巨人見到佢,反而無去食佢

但尼個唔係解咗咩,戴娜被打針前話無論變成咩樣都會揾返古利夏
貝爾托柒踢爆門解除變身,後面就係戴娜巨人,正常會捉佢黎食,但係佢掂行掂過直接去食老母
不過戴娜變巨人之前話過無論變成點都會搵返老公,唔知算唔算解左
一係唔堆,一堆就堆歷代巨人加現任巨人,仲有堆自己嘅獸巨
有解鎖,佢知馬萊就黎會全力攻打島,所以先想帶走希斯特莉亞
但佢完全唔知萊納佢地係二五仔,咁應該係無睇過前代記憶?
應該係:
當時古利夏去到地下教堂,突然睇到未來嘅艾倫同吉克入到路去睇古利夏嘅記憶

有錯請更正
因為呢2族人唱反調
自然要逼害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞