[突發]參加武術台網聚, 點知變左去踢館

554 回覆
885 Like 13 Dislike
三哥我愛你
三哥 到底個故仲有幾多野抽
三哥 到底個故仲有幾多野抽

選特首抽左未
我們離開場館踏進了橫巷﹐雷曉秋仍憤憤不平﹐顯是對國術界失望透頂。

「......師父﹐前面轉彎就到啦!」

一老一少迎面而來﹐老者長得矮小﹐身穿一襲唐裝﹐年輕的則與我年齡相約﹐卻是普通文員打扮﹐兩人走在一起的畫面甚是不協調。

「有乜好睇呀﹐呢啲多數冇乜真材實學。」老者說﹐

「師父﹐我哋話哂洪拳正宗嘛!同人交流下等我學多幾招都好呀!」年輕的笑說﹐

雷曉秋聞得「洪拳正宗」四字頓時停下腳步﹐雙目更惡狠狠地盯向二人。

「你哋又係去咩交流會嘅?」雷曉秋問道﹐

「咦?係呀﹐Ching你點知架?」那年輕人奇道﹐

「全真定古墓派呀?」雷曉秋續問道﹐

「我師父係陸家洪拳後人﹐小姓黃﹐師兄咩門派?」年輕人雙手抱拳﹐
那人的動作有如火上加油﹐雷曉秋額角青筋暴現﹐拳頭更握得勒勒作響。

「傻仔﹐人哋成身殺氣散亂﹐好明顯係想撩事鬥非。」陸姓老者說﹐

「吓?師父你有咩仇家呀?講個名都喊打喊殺?」年輕人冤枉道﹐

「你哋呢啲假武術家﹐係我面前消失!」雷曉秋低喝道﹐

「嗱﹐去睇人耍套拳不如實戰下好過啦﹐輝雄你唔準運內功﹐同佢過兩招練下反應。」陸老伯說﹐

「仲講內功!!」

理性盡失的雷曉秋霍然衝上﹐文員仔還未反應過來﹐雷曉秋的大腳已朝文員仔腰間踢去。文員仔不避開﹐反是搶步衝進雷曉秋懷內﹐在腿勢未去盡時以肩膀撞上他胸口。

雷曉秋失重心向後跌﹐文員仔止衝勢猛地補上一記短拳﹐打得雷曉秋差點沒成滾地葫蘆。雷曉秋勉強站穩地上﹐臉上又是訝異又是驚喜﹐當然只有我能理解他的情緒變化。
輝雄
洪拳打死雷師父
洪拳打死雷師父

我愛三哥!我愛三哥!
叫輝雄整整個波佢嘆下先啦

輝雄: 如果我用內力既話會打死人

我最期待的畫面出現了
洪拳打死雷師父

又live啦三哥
新毒者留名
Pish
出現了
加速
出現了
三哥
三好波!
加速加速
整個波昇比佢嘆下
我愛三哥
涅槃鳳火神功
好撚癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞