[突發]參加武術台網聚, 點知變左去踢館

554 回覆
885 Like 13 Dislike
Live
又準備無理頭情節
「走......走啦不如......出事啦.....」網友惶恐說﹐

「係囉......你睇下班友個樣....食人咁款呀....」另一人附和道﹐

「唔....唔好過嚟呀!我搵入境處架!睇你哋都冇攞工作簽證啦!」

「冇用架......入境淨係拉Band仔架咋.......走....走啦.....」

「定係報警....?」

「阿sir做嘢唔使人教架......」

這種時候只要一人帶頭﹐群眾多數都會立即鳥獸散。

「我聽朝要返工呀!」

某人拋下萬能的答案﹐果不然各人都借機一起離開。
「喂就咁扔低呀秋哥走咗去?!」我捉著國術撚的肩膀﹐

「大佬我嚟網聚咋﹐佢自願架嘛!我邊理得咁多呀!」國術撚以四兩撥千斤撥開我的手﹐

轉眼間所有網友走得一乾二淨﹐我轉頭望向雷曉秋孤身面對包圍網的背影﹐素來張狂的武痴原來竟是如此寂寞。

「小兄弟﹐你係我今日認識最有骨氣嘅人﹐你走先啦。」雷曉秋勉強擠出一個微笑﹐

「一齊走啦﹐呢度都冇你想搵嘅武術家﹐你留喺度托咩。」我勸說﹐

雷曉秋沉吟半刻﹐包圍他的人虎視眈眈﹐卻也不似有出手的意圖。

「呀!!!呢個係咩世界!!!」

雷曉秋怒吼一聲﹐憤然轉身拉著我踏出了場館﹐我聽到身後罵聲不絕﹐唯沒人從後追殺出來。

「你等著被武術界除名吧!」

「你死定了!我上面有人!」

場內的人口技倒是不含糊﹐雷曉秋咬牙切齒推開了大門。
抽水抽到盡
Live
三哥又引發新一輪旱災
抽乾哂
輝雄: 如果我用內力既話會打死人
人無恥則無敵
睇嚟三哥忍咗好耐
一篇文串哂時事
工作簽證
要返工 不了
抽到變沙漠
屌你 正呀喂
lm

又例如某次野外活動聚會,有個肥仔帶了一堆士巴拿、麻繩出來,說是爬山工具,但橫看豎看都似打劫多。

武功秘笈嗰個?

好熟 係咪出現過

武功秘芨係公司旅行喎
Lm
好正
Live
三哥
加速
屌 太早睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞