萬事得Mazda 車主揮手區(11)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
其實我對個mon無任何不滿
反正揸緊車個陣都好少望,同埋我覺得佢唔掂mon個操控方式幾好用
touch mon 主要用黎玩佢個19 導航ge 姐...
Overall同單程都係around 9-12, 好視乎我揸成點
不過我揸車偏快會比下油,仲有我有小改部車唔知有冇影響
用CARPLAY 唔洗要佢個19 原廠MAP 啦
一係加錢 一係洗錢 比人黑科技?
唔係mazda
不過好奇市區短途過10L/100km係咪正常
試過落樓下油站入油一程12.幾
揸長途入大西北做到7.7
唔記得講我架車2.0嚟
市區短途,我以前揸1.4T都唔止啦
次次揸短途個心就up住
好似好大嘥咁
仲大食過踩上山
高速2000cc 同 2500cc 油耗其實冇咩分別
改左咩啊巴打
要睇埋咩engine
Mazda 個油耗相對比較低
其實都只係換咗入氣同排氣,加少少聲音同時希望佢呼吸暢順啲可以快少少
本身唔太識改車,亦唔諗住洗咁多錢喺部3度,所以唔係啲乜嘢大改
有冇大馬力左?同埋巴打試過雪地未?我今個禮拜六去揸下雪地,希望原裝軚可以
有大到,揸落係真係有difference不過唔大
厚雪地我冇特登去過,不過喺啲落雪嘅街或者揸上雪山嚟講我四驅版同原裝toyo四季tire係絕對冇問題,當然你唔好真係比盡晒油,當冇嘢咁揸
要注意安全
駕輛 Lawrence 2020 最中意CX30

https://youtu.be/xKUgXsI9OLM
想換米之蓮PS4,巴打們有無邊間呔舖介紹
元朗國萬x行
記得早一日訂
冇walkin
08-12年 馬3 有咩要注意?
想買揭背版
我個日朝早落單訂都ok
有冇巴打架馬3行路都係震到好唔舒服 有冇人改過避震 行龍祥道想死咁濟
16 年 cx5 而家市價幾多岩入手?
想搵2000cc r版,係咪即係頂版有Bose?
想買15-16 嘅madza 2, 有冇咩要check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞