萬事得Mazda 車主揮手區(11)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
R波入P波跟住先拉手掣?咁死硬。
22 都平過上年
佢一期期
上年谷CX-30
呢期谷Mazda3 Sedan
算幾成功
ching, 請教下係咪應該r 波泊完位拉手制再p 波?

尤其係暗斜
先手掣後p波先確保到係由手掣食度力
佢地最好成世用1500cc+4at
新野翻原廠
有 我覺得可有可無
相對雙田cut氣袋,cut bsm mrcc 依d小事la
踩迫力 拉手掣N波 放迫力
睇吓架車會唔會溜後
如果冇問題就入P

你是想像下如果佢溜後你入P 去夾硬整到佢唔溜後
個波箱咪食晒你啲力囉

如果有一日你拉行手掣都停唔到架車嘅話應該去攝手制
個問題 唔係 dis 唔 disable 而係 人地一開始 無得比你揀要定唔要.........

同埋呢樣野其他地方 係基本比你...... 或者可以揀要定唔要
同埋香港地 都幾多仆街 打左燈之後 望都唔望就9 cut 因為本人都見唔少呢d 仆街....😂😂 然後d 連燈都唔打 就cut 都見唔少

如果佢地知咩叫shoulder check ge 話 迴旋處就唔會發生咁多意外啦....

btw bsm 個系統處左比你用黎cut 線之外 仲有個功能就係 當你後面有障礙物 或者有嘢黎緊 接近緊你ge 時候係會響 黎提你

https://youtu.be/yXpCfsnYyyk

叫RCTA system lo
驚閪咩
20年前啲懵炳又係話咩 直噴偈冇人識整呀 Turbo車好麻煩呀 Hybrid多隻香爐多隻鬼呀

結果?
明白哂 thanks ching
日本車有幾難整

又係吉 OBD搵 code再整

Mazda 整黎整去又係換 brake皮,換靚D既電池,避震漏油,

MAF 都係要你幾年唔換 air filter 先壞,

iStop 神左,渣多幾次,夠電就彈返出黎

全部有限錢
頭先終於落左訂
終於買新車 邊架?
cx30 i-plus
靚車
咁你係咪一路都係MAZDA
冇計 我之前試過 gla mini x1 都係覺cx30 overall最靚最合眼緣
逃唔出魔掌 我諗我至少隔一部都揀MAZDA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞