萬事得Mazda 車主揮手區(11)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
我係2015 mazda3, 當年一買覺得份頭好長,好想要頭sensor
試過mazda6 揸落冇想像中咁長
入返showroom停車場條路泊滿車 + 上落貨
唔洗入R波, 佢都識自動著360
理論上, 合埋眼都唔會hi到

利申: 揸開3門前七, 乜sensor都冇
新車只要近小小有野 就會著360.
好明顯條友問題
有時窄嘅停車場轉彎上樓,睇cam揸好過睇路
唯一美中不足ge 位就係 前cam...... 好容易比石仔彈花.....
可惜showroom冇得睇白色nappa皮
見28car有架白皮放緊
佢買Core版
唔怪得咁嬲嬲豬
試過cx8
其實我唔覺brake 有咩問題
iplus 多套bose啫
core都齊option嫁
啲人揸開1噸車仔 踩10%都brake到chok 咪覺得唔夠
架 CX8大大粒 sensor 響度喎...
當年好似要R Grade 先有
Jazz 知brake chok 到
佢原廠套皮都唔得,換埋套米仔胎就爽曬
其實大腳踩落去,咪一樣會踩到出abs
所以只係班人想輕踩就=大腳落break咁。
套break 我覺得係夠用
佢話Honda 耐用都知思想停留左係唔知幾時
2015 cx 5 要唔要換波箱油? 6年車 行左60000km。感謝各位!
上世紀80-90 年代????有得揀 我都揀返d 會係assembly in japan ge 車
廠話 唔駛換 你信唔信先 小弟就試過萬3 去到10 萬公里 無啦啦著engine 燈 叫我換波箱油lo...😂😂
我都覺得有返五六年 應該要換下
波箱油記得要換原廠
比肥仔落台姐,阿叔一話 CRV 又輕又飄果陣肥仔塊面黑到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞